Θα είναι συνένοχοι όσοι σύμβουλοι δεν απαιτήσουν απαντήσεις από το δήμαρχο, σήμερα στο τελευταίο Δ.Σ

Την Δευτέρα 30/12 έχει προγραμματιστεί η τελευταία συνεδρίαση του 2013.
Μια συνεδρίαση που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του προέδρου της ΔΕΥΑ Π. Βαρελά, επειδή...τους χαλάει τη σούπα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είναι η τελευταία ευκαιρία για τους συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου που θα φέρει η αλλαγή του έτους, να καταθέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα, και να απαιτήσουν απάντηση από τον δήμαρχο.
Ερωτήματα για θέματα που παραπέμπουν σε ενδείξεις παραβατικών πράξεων, σε ενδεχόμενα φορολογικά και οικονομικά εγκλήματα και σε πολιτική διαπλοκή, και που χρήζουν αιτιολόγησης ή διευκρίνησης. Δυστυχώς έως σήμερα όμως, χωρίς απάντηση από τον ίδιο το δήμαρχο, παρά τα
επανειλημμένα ερωτήματα. 
Εάν -για μια ακόμη φορά- δεν λάβουν απαντήσεις, θα πρέπει να στείλουν τα ερωτήματα στον
εισαγγελέα και στην αποκεντρωμένη διοίκηση της περιφέρειας, με σκοπό να επιληφθούν αυτοί.
Εάν δεν απαιτηθεί απάντηση, τότε καλά θα κάνουν οι σύμβουλοι να μην εμφανιστούν να ζητήσουν τη ψήφο των δημοτών, όντας συνένοχοι με την ανοχή τους, της χειρότερης δημοτικής αρχής που έχει δει ο τόπος.
Τα ερωτήματα τα οποία αποπνέουν παραβατικότητα και διαπλοκή από πλευράς δημάρχου και συγκεκριμένων συμβούλων είναι: 

1) Η Λουτράκι ΑΕ πρόσφατα αποφάσισε να ζητήσει δάνειο από τη Κοινοπραξία, ύψους 250.000 ευρώ. (σ.σ. τώρα πως γίνεται να σου χρωστούν το ελάχιστο εγγυημένο, να μη στο δίνουν, και εσύ να τους ζητάς δάνειο, ένας Θεός γνωρίζει). Με ποιό τρόπο δόθηκαν τα χρήματα, ιδιαίτερα τη στιγμή που οι λογαριασμοί της Λουτράκι ΑΕ είναι δεσμευμένοι; Πως κόπηκαν οι επιταγές του δανείου, σε ποια ονόματα και με ποιο τρόπο παρακάμθηκε η κατάθεση στο ταμείο της εταιρείας; Που διατέθηκαν τα 250.000 ευρώ; Γιατί δεν δόθηκαν τα 70.000 που υποσχέθηκαν στον εργολάβο, ο οποίος ακόμη περιμένει; Ποιοι έκαναν τη συνεννόηση και έναντι ποιων συναλλαγών ή υποσχέσεων δόθηκαν σε μια μέρα τα 250.000 ευρώ;
2) Σύμφωνα με μαρτυρία που καταγράφηκε στα πρακτικά του συμβουλίου, του αντιδημάρχου Δ. Δέδε, ο δήμαρχος είχε συναλλαγή (ή συναλλαγές) με τον επιχειρηματία κο Βαρδινογιάννη, ο οποίος του έδωσε χρήματα από τον προσωπικό του λογαριασμό. Πόσα ήταν τα χρήματα; Έναντι ποιάς συναλλαγής ή "υποχρέωσης" δόθηκαν τα χρήματα; Εάν ήταν "δωρεά", γιατί δεν δόθηκαν με επιταγή προς τον δήμο ή τη Λουτράκι ΑΕ, ή επίσημα μέσω της εταιρείας ή του επιχειρηματία για να υπάρχει και ατέλεια ή φοροαπαλλαγή; Με ποιό τρόπο παρέλαβε τόσα χρήματα ο δήμαρχος; Που καταγράφηκαν τα χρήματα που αφορούσαν το δήμο (ή δεν τον αφορούσαν και δόθηκαν έναντι;); Με ποιά απόφαση και ποιων γνώση παρελήφθηκαν, και πως διατέθηκαν τα χρήματα; Είναι δυνατόν επίσημος δημόσιος λειτουργός να παίρνει χρήματα από τον μεγαλύτερο επιχειρηματία με συμφέροντα στη περιοχή του δήμου, και αυτό να γίνεται μαύρα, από τον προσωπικό του λογαριασμό; Τι διαφέρει από τις..."δωρεές" της Siemens ή από τη πρόσφατη περίπτωση Τομπούλογλου;
3) Πρόσφατα με απόφαση του ίδιου του δημάρχου και της Λουτράκι ΑΕ, έχει γίνει ανάθεση σε τεχνικούς και νομικούς συμβούλους, για να αναλάβουν τη διαδικασία της ενδεχόμενης μετατροπής της Κοινοπραξίας σε ΑΕ. Πληρώνονται αυτοί οι κύριοι, και εάν ναι γιατί πληρώνονται; Ποιο έργο επιτελούν; Ποιο είναι το έργο που τους έχει δοθεί προς εκτέλεση; Πως είναι δυνατόν να γίνεται ανάθεση, και μετά ο ίδιος που έχει προτείνει την ανάθεση στο συμβούλιο -ο δήμαρχος- να βγαίνει και να καταφέρεται κατά της μετατροπής και των κακών συμβούλων;
4) Μια που θα γίνουν οι ερωτήσεις, μήπως να ξαναερωτηθεί ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης και για: 
-- Τι αφορούσαν τα 500.000 ετησίως που ζήτησε από τη Κοινοπραξία, και έναντι ποιάς συμφωνίας θα δίδονταν;
-- Ποιος πλαστογράφησε το δικόγραφο, προσπαθώντας να εξαπατήσει το δικαστήριο με την υπογραφή του Δ. Τσοβόλα;
-- Τι έγινε με την υπόθεση της διαπλεκόμενης επίδοσης του κολυμβητηρίου

κ.κ. Σύμβουλοι, τα πράγματα είναι απλά. Ρωτάτε επίσημα με έγγραφη κατάθεση στο προεδρείο και καταγραφή στα πρακτικά, και απατείται απάντηση, επειδή αυτή τη στιγμή είστε υπόλογοι και συμμετέχοντες, σε ηθικές και ενδεχομένως ποινικές παραβάσεις.  
Εάν δεν δοθούν απαντήσεις, τότε ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τα αρμόδια όργανα είναι εκεί και περιμένουν. Και μακάρι να βγουν όλα ότι είναι σωστά (αν και η εμμονή του δημάρχου στην απόκρυψη και στην αποφυγή απαντήσεων, άλλα δείχνουν).

κ.κ. Σύμβουλοι, σε κάθε άλλη περίπτωση οι δημότες θα θεωρήσουν ότι είτε δεν σας ενδιέφερε, ή γνωρίζατε και δεν μιλήσατε ή δεν μπορούσατε. Και ότι και αν ήταν, θα το έχουν υπόψη τους στις επερχόμενες εκλογές. 
Απλά και ξεκάθαρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.