Κύριε Στουρνάρα, γνωρίζετε τους 17 Έλληνες κροίσους που χρωστούν 10,6 δις ευρώ;

Γράφει ο Ντίνος Μπάνος
H υπερχρέωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προς τις Τράπεζες, καθώς και των Ελλήνων πολιτών, γενικότερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας.
Ποιός θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα της ολιγαρχίας του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη; Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, (όχι οι ίδιοι βέβαια, αλλά οι εταιρείες τους), καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες και με εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων.
Δείτε τί αποκαλύπτουν οι "προσεγμένοι" ισολογισμοί, για τα «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου (έμπορος όπλικών συστημάτων).
Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το.μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.

INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.

ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική. «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Έχει όμως συμμετοχή στα τραπεζικά δάνεια των 123.500.000 του "ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ" και εκτός των άλλων, φυσικά στα 164.300.000 του "ΠΗΓΑΣΟΥ".

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.

ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ; Ένας Πάχτας ξέρει...

STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.

ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.

ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58 .000.000 ευρώ.

J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.

MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει.ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.

ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.

FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.

MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο EXPRESS ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά και χρέη 270.100.000 ευρώ.

Κύριε Στουρνάρα, γνωρίζετε αυτούς τους Έλληνες κροίσους, που χρεωστούν βεβαιωμένα 10,6 δις ευρώ και των οποίων τα χρέη φορτώθηκε και πληρώνει ο πραγματικά πτωχευμένος ελληνικός λαός;
Αν δε σε αυτούς προστεθούν και τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και κυρίως των συγκυβερνώντων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που χρεωστούν πάνω από 230.000.000 ευρώ, τότε θα δείτε ότι αγγίζουν τα 11 δις ευρώ, από τα συνολικά 20 δις, που με ευκολία δόθηκαν σε επώνυμους φίλους επιχειρηματίες και υποστηρικτές της σημερινής μνημονιακής κυβερνητικής εξουσίας...
Τί απέγιναν όμως αυτά τα χρήματα, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν, όπως ήταν και η αιτιολογία χορήγησής τους, σε επενδυτικά, ή αναπτυξιακά σχέδια, για τα οποία και προορίζονταν και το όφελος των οποίων θα πήγαινε, εκτός από τους δανεισθέντες και σε απλούς πολίτες, μέσα από επαγγελματικές συνεργασίες ή και σε εργαζόμενους, μέσα από νέες θέσεις εργασίας που θα προέκυπταν;
Η απάντηση είναι, ότι τα περισσότερα από αυτά και μετά από ενδελεχή έλεγχο, αντί να βρεθούν στα ταμεία των εταιρειών που τα δανείστηκαν, βρέθηκαν σε εξωχώριους προσωπικούς λογαριασμούς και παρότι το γνωρίζετε και εσείς, δεν τολμάτε να τους αγγίξετε, αφού χάριν αυτών υπάρχετε...
Άλλωστε, άν οι χορηγήσεις έγιναν με αυστηρά τραπεζικά κριτήρια τότε γιατί, ενώ δεν αποπληρώνονται καθόλου και πηγαίνοντας από ρύθμιση σε ρύθμιση, έχουν γίνει θαλασσοδάνεια;
Ακόμη γιατί δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα και οι αναγκαίες εγγυήσεις, ώστε να μην "πετάξουν" τα χορηγηθέντα ποσά προς "άγνωστη" κατεύθυνση και οι σημερινοί οφειλέτες να σφυρίζουν αδιάφορα;
Σκεφθείτε πόσες "τρύπες" θα μπαλώνατε με αυτά τα χρήματα, πόσες "μάχες" θα κερδίζατε απέναντι στην Τρόϊκα και στους ξένους δανειστές και τέλος, πόσο θα ανέβαινε το κύρος και τα ποσοστά της άθλιας συγκυβέρνησης, αν λόγω αυτών των χρημάτων, έπαιρνε μέτρα υπέρ του άμοιρου ελληνικού λαού...
Αλλά όπως έγραψα και παραπάνω, εσείς δεν τολμάτε να τους αγγίξετε. Μόνον ένας μπορεί να τους αγγίξει.
Ο απλός ελληνικός λαός, "κατεδαφίζοντας" τη σημερινή κυβέρνηση και το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο που την στηρίζει, αποκαθιστώντας την ισότητα, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη ...

Ντίνος Μπάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.