O Κ. Μητσοτάκης μιλάει για την ατιμωρησία υπουργών. Γιατί δεν κάθεσαι και εσύ στο σκαμνί για τα 300 εκ. στον Λαυρεντιάδη;

Ανάγκη επιτακτική χαρακτηρίζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να προχωρήσουν «απολύτως απαραίτητες θεσμικές αλλαγές», ανάμεσα στις οποίες είναι και η κατάργηση του άρθρου για ατιμωρησία των υπουργών.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι «η κοινωνία βράζει» και πως οι Έλληνες απαιτούν δικαιοσύνη, προτείνοντας η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στη δικαιοσύνη να «καθίσει» και υπουργούς στο εδώλιο.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισημαίνει την ανάγκη ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με κάθε Έλληνα πολίτη και προσθέτει: «Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του

Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα;».
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τοποθετείται και στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου έπειτα και από τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΔΗΜΑΡ.
«Τα τελευταία 70 χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική, όταν η αριστερά στερεύει από ιδέες θυμάται την απλή αναλογική», λέει ο πρώην πρωθυπουργός, κάνοντας σαφέστατη τη διαφωνία του με την πιθανότητα να εφαρμοστεί αυτό το εκλογικό σύστημα στη χώρα.
Ειδικά σε αυτή τη φάση, υποστηρίζει, «η απλή αναλογική θα ήταν καταστροφική» καθώς θα οδηγούσε σε ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια.
Επισημαίνει, ακόμη, ότι χρειάζεται τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε να μην διευκολύνεται η πρόωρη διάλυση της Βουλής, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους, προκρίνοντας την άποψη ότι κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλεί την τετραετία της.

Διαβάστε αυτό για να μορφωθείτε  ..Αυτός είναι ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ…. Λαυρεντιάδης .   

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Μητσοτάκη, αυτός που πρέπει να κάτσει πρώτος στο σκαμνί, είσθε εσείς
    κι η οικογένειά σας. Τόσα εκατομμύρια ευρώ που έχετε που τα βρήκατε, απο την
    δουλειά σας; Δεν έχετε δουλέψει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.