Η προκήρυξη και το Google

Η προκήρυξη ξεκινάει με κάτι που μοιάζει με επεξεργασμένο λήμμα της Wikipedia για να γνωρίσουμε τον Ντουρρούτι, αγαπημένη αναφορά αναρχικών, αλλά στη συνέχεια περνάει στην παράθεση προδοτών, κάτι που συναντάμε σε ορθόδοξες ή ακροδεξιές "αναλύσεις".



(συγγνώμη αλλά δεν άντεξα να μην παραθέσω παρενθετικά και το "υπαινικτικό" σφυροδρέπανο της προκήρυξης)




Ιδού, λοιπόν, το YouTube κανάλι, όπου εμφανίζεται η τριάδα "Εφιάλτης, Νενέκος, Γούσης", που έπεσε στην αντίληψή μου (μου το έστειλε fb φίλη):






Με ελάχιστο ψάξιμο στο Google φτάνουμε και σε άλλα ακροδεξιά blog:






Η πιο παλιά αναφορά σε "Εφιάλτη, Νενέκο, Γούση" που μπόρεσα να βρω είναι στο blog των εκδόσεων Ινφογνώμων το 2008:







Τρεις μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2009, εμφανίζεται στο site slang.gr το λήμμα "νενέκος". Εμφανίζεται ακριβώς η τριάδα "Εφιάλτης, Νενέκος, Γούσης", μαζί με τον Ιούδα:





Με ενδιαφέρον παρατηρούμε πως στην προηγούμενη ακριβώς παράγραφο του λήμματος υπάρχει αναφορά στο περίφημο "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους" του Κολοκοτρώνη, που παραφράζεται στο κλείσιμο της προκήρυξης:



Διογένης ο σκύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.