"Φασισμός ΑΕ". Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με το νέο ντοκιμαντέρ (βίντεο)

Αν πιστέψουμε τους ιδεολόγους του γνήσιου νεοφιλελευθερισμού, ο φασισμός βρίσκεται στο αντίποδα των δικών τους επαγγελιών. Είναι τα δύο... άκρα.
Εκεί όπου θριαμβεύουν οι ιδιωτικοποιήσεις, εκεί όπου ενοχλητικά εμπόδια, όπως τα εργατικά συνδικάτα κι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αποτελούν παρελθόν, ακριβώς εκεί βρίσκεται το βασίλειο της ατομικής ελευθερίας και το λαμπρό πεδίο δόξας των φιλελεύθερων ιδεών.
Τι συμβαίνει, όμως, αν επιχειρήσουμε να θέσουμε στο μικροσκόπιο της ιστορικής και
δημοσιογραφικής έρευνας τους δεσμούς που συνδέουν το νεοφιλελεύθερο βασίλειο με τη βαρβαρότητα του φασισμού, παλιού και νέου;
Τότε οι ισχύς των νεοφιλελεύθερων δοξασιών δεν διαφέρει καθόλου από την ισχύ των προβλέψεων του πρώτου μνημονίου, για παράδειγμα, που προέβλεπε πως το 2012 η Ελλάδα θα έχει βγει στις αγορές και θα έχει αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας. Έτσι ακριβώς επιβεβαιώνεται και στην πράξη πως η αχαλίνωτη ιδιωτική οικονομία συμβαδίζει χέρι - χέρι με τον φασισμό.
Αυτή η πύρινη σχέση φασισμού και οικονομικής ελίτ, όπως σφυρηλατείται με ευθύνη της ίδιας της Ε.Ε., συμπυκνώνεται στον τίτλο «Φασισμός Α.Ε.», που επέλεξαν οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ «Debtocracy» και «Catastroika» για το τρίτο τους φιλμ, που θα είναι έτοιμο το 2014.
Το πρώτο τρέιλερ κι ο τίτλος επίσης του ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που οργανώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, σε μια κατάμεστη αίθουσα.
Ο λόγος για τον οποίο επιλέχτηκε το θέμα του φασισμού δεν είναι καθόλου τυχαίος. Το 2010 ήταν το θέμα του δημοσίου χρέους στην αιχμή του δόρατος και με αυτό καταπιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Debtocracy», ζητώντας μέσω του λογιστικού ελέγχου να μην πληρωθεί.
Από το 2011 και μετά ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις που αποτέλεσαν τον πολιορκητικό κριό στην επίθεση που εξαπολύθηκε και με αυτό το θέμα ασχολήθηκε το φιλμ «Catastroika», λέγοντας «όχι» σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση... απ’ όπου κι αν προέρχεται. Τον τελευταίο χρόνο η μεγαλύτερη απειλή για τα δικαιώματά μας προέρχεται από τη φασιστική απειλή και τον ανερχόμενο ρατσισμό, που δεν εκπορεύεται μόνο από τη Χρυσή Αυγή. Πρωτίστως, καλλιεργήθηκε από την αντιμεταναστευτική ρητορεία του ίδιου του σημερινού πρωθυπουργού, για να σταθούμε μόνο σε ένα παράδειγμα.

Το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.», όπως και τα δύο προηγούμενα, θα στηριχθεί στη χρηματοδότηση του ίδιου του κοινού, που μπορεί να συμβάλει οικονομικά στα έξοδα παραγωγής, ακολουθώντας τις οδηγίες που δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες: http://fascism-inc.com και http://fasismosae.gr

Δείτε το τρέϊλερ του ντοκιμαντέρ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.