Τα απόρρητα του Καρχιμάκη, το Chinook που έπεσε και ο Λιακουνάκος!

Για “παραβίαση μυστικών της Πολιτείας” κατηγορείται πρώην βουλευτής.
Αν πράγματι τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη αφορούσαν την υπόθεση του Chinook που είχε πέσει στη Σιθωνία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο, τότε η υπόθεση δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και εξηγούμαστε

  • Αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου σημαντικά έγγραφα για τη κατάσταση του ελικοπτέρου και ειδικά για τεχνικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στους έλικες του Chinook είχαν γίνει “φέϊγ βολάν” και είχαν “παίξει” στα τηλεοπτικά δελτία.
  • Όχι μόνο δεν διαψεύστηκαν ή δεν έγινε προσπάθεια να “μαζευτούν” αλλά αντιθέτως η τότε
    κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή , επιβεβαίωνε τα έγγραφα.
Ο λόγος ήταν τότε προφανής. Στην υπόθεση προμήθειας των ελικοπτέρων και της συντήρησής τους ήταν εμπλεκόμενος ο γνωστός στο χώρο των εξοπλισμών επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος. Τον οποίο τότε, το 2004 − 2005 η ΝΔ είχε στο “στόχαστρό” της για τις μεγάλες εξοπλιστικές αγορές στις οποίες είχε εμπλοκή επί ΠΑΣΟΚ.
Συνεπώς τα έγγραφα του Chinook θα βρεθούν σε πολλά ...σπίτια.
Είναι μόνο αυτά; Έτσι υποστηρίζει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,ο οποίος θα περάσει το κατώφλι του 3ου τακτικού ανακριτή, Δημήτρη Φούκα ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στις 8 Νοεμβρίου.
Ο κ. Καρχιμάκης, θα απολογηθεί για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας.


Στο σπίτι και στο γραφείο του κ. Καρχιμάκη έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος, και ανακαλύφθηκαν   διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες, κυρίως από το 2005 έως το 2007.
Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν “βαθμό ασφαλείας” και φαίνεται να διοχέτευσε στον κ. Καρχιμάκη πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Σύμφωνα με το capital.gr στη δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού φτάσαμε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013 σύμφωνα με την οποία η υπογράφουσα ισχυρίζεται ότι το 2005 ο κ. Καρχιμάκης σε συνάντηση με συνδικαλιστές της ΕΥΠ απευθυνόμενος προς μια εξ αυτών της είπε:
«Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά».
Μετά τη συνένωση των δικογραφιών για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και του αποκαλούμενου σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή ο τρίτος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας προχωρεί στην υποβολή νέου αιτήματος δικαστικής συνδρομής καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία μετά από μια πολύ σημαντική μαρτυρική κατάθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε στον ανακριτή πρόσωπο το οποίο έδωσε στοιχεία για αλλοδαπό που βρισκόταν στην Ελλάδα από το 1997 έως το 2010 με άλλη ιδιότητα από την πραγματική του και όπως κατήγγειλε οργάνωσε το σύστημα υποκλοπών, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Μάλιστα, έχει αρθεί το απόρρητο υπόπτων και φέρονται να προκύπτουν στοιχεία ότι αναφέρονται σε υποκλοπές ακόμη και τον τελευταίο χρόνο. 

Ο κ. Φούκας προτίθεται να αποστείλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στοιχείων για τα περίφημα «καρτοκινητά-σκιές» με τα οποία φέρεται να επικοινώνησαν τηλέφωνα από το Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπίας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που σχετίζεται με το θέμα του πρώην πρωθυπουργού, αφορούν τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.