Μας ενόχλησε, αλλά ο Ρ. Χερτσογκ έχει δίκιο. Αυτή η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Πήρε φωτιά το διαδίκτυο και όχι μόνο, με τη γνωστή δήλωση του πρώην ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ.
Υπενθυμίζουμε ότι ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το εάν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με πολιτικό «μπόνους», ως γενέτειρα της Δημοκρατίας, απάντησε ότι ο ίδιος θεωρεί «ως γενέτειρα της δημοκρατίας  την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».
Η απάντηση αυτή μας ενόχλησε όλους. Κι όμως, ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας είπε την αλήθεια κι ας μην μας αρέσει. 
Μόνο που θα έπρεπε να προσθέσει τη λέξη «αυτής» και η ορθή φράση να είναι: «ως γενέτειρα
αυτής της δημοκρατίας», δηλαδή του ολιγαρχικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος που ισχύει σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη (και στην Ελλάδα) και το ονομάζουμε «δημοκρατία». 
Όπως είναι γνωστό, το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα ξεκίνησε από την  Αγγλία. Στην χώρα μας είναι εισαγόμενο. Γιατί λοιπόν ενοχληθήκαμε; Γιατί μας ενοχλούν οι αλήθειες; 
Ο Ρ. Χερτσογκ, αυτή τη «δημοκρατία» γνώρισε,  σ’ αυτή προήδρευσε και αυτή δεν προέρχεται από την Ελλάδα. 
Έχουμε μήπως εμείς άλλη απάντηση για κάποια άλλη πραγματική δημοκρατία που έχουμε και μας προσέβαλε; 
Αυτό που έχουμε είναι αντιγραφή του Αγγλοσαξωνικού πολιτικού συστήματος; Μήπως τελικά έχουμε επαναπαυτεί πάνω σε μια λέξη (κενή περιεχομένου σήμερα) που μας θυμίζει την πραγματική δημοκρατία που εμφανίστηκε πριν 2.500 χρόνια σε μια πόλη της σημερινής Ελλάδας και αυτοϊκανοποιόμαστε με αυτή την ανάμνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.