Φιλί ζωής στην μνημονιακή κυβέρνηση από τον Τσίπρα;

Όλοι γνωρίζουμε (και αν δεν το γνωρίζουμε ήρθε η ώρα να το μάθουμε) ότι σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ. 6 του Συντάγματος, «Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών», δηλαδή το λιγότερο από 151 βουλευτές. 
Ακόμα και για διακοπές να πάνε οι βουλευτές της κυβέρνησης ή να αποχωρήσουν ομαδικά από την αίθουσα του Κοινοβουλίου και πάλι απαιτούνται τουλάχιστον 151 βουλευτές. 
Αυτό φυσικά, το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο κ. Τσίπρας και παρόλα αυτά έκανε αυτή την
πρόταση. Γιατί;
Επιπλέον, η ιστορία μας έχει δείξει πως η πρόταση μομφής συσπειρώνει πάντα την κυβερνητική πλειοψηφία και της δίνει πολιτική ζωή τουλάχιστον για έξι μήνες. 
Εξάλλου και το ίδιο το Σύνταγμα καλύπτει την κυβέρνηση για ένα εξάμηνο μετά την πρόταση δυσπιστίας.
Γιατί λοιπόν αποφάσισε ο κ. Τσίπρας να συσπειρώσει την κυβερνητική πλειοψηφία και να της δώσει πολιτική ζωή τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμα; τώρα μάλιστα που αυτή είχε αποδιοργανωθεί ενόψει σοβαρών νομοσχεδίων  και νέων εξοντωτικών μέτρων που πρέπει να ψηφίσει και ενόψει της επιχείρησης διάλυσης της ΧΑ; 
Γιατί απάλλαξε εντελώς από τα διλήμματα τους κυβερνητικούς βουλευτές και τους κάνει να ψηφίζουν ευκολότερα όλα τα εξοντωτικά νομοσχέδια, τώρα που θα έχουν νέα νωπή εντολή; 
Γιατί το έκανε αυτό, όταν «παιζόταν» ακόμα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;
Ένα πράγμα δείχνουν όλα αυτά. Αν μη τι άλλο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «θέλει» με τίποτα να αναλάβει τώρα την εξουσία. 
Κάνει θεατρικές πολιτικά κινήσεις κάτω από τον κοινοβουλευτικό μανδύα, για να είναι εντάξει προς τους πολιτικά αφελείς πολίτες, αλλά στην πραγματικότητα δίνει ζωή στην μνημονιακή κυβέρνηση.

Πέτρος  Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.