Ο Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός που δεν έχει απαντήσει ούτε σε μία επίκαιρη ερώτηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν παρέστη ούτε μια φορά στην ώρα του πρωθυπουργού, αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο θεσμός της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1990. Καταργήθηκε το 1993 και επανήλθε το 1996.
Όπως αναφέρουν, ο Κώστας Σημίτης προσήλθε 49 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία που ήταν πρωθυπουργός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας προσήλθε 22 φορές.
Ο Κώστας Καραμανλής προσήλθε 2 φορές να απαντήσει την πρώτη τετραετία και 19 φορές τη
δεύτερη περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.
O Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε 17 φορές την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.
Ακόμα και ο κ. Παπαδήμος, πρωθυπουργός για μόλις τρεις μήνες, προσήλθε 3 φορές να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις.
Ο κ. Σαμαράς έχει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ. ΜΗΔΕΝ. Το μηδέν του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Δεν έχει έρθει ούτε μια φορά στη βουλή να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση.
Και μαζί με αυτόν δεν προσέρχονται και όσοι υποτίθεται μπορούν να απαντήσουν αντ’ αυτού. Στις 13 επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε συζήτηση μόλις στις 5. Και την ίδια ακριβώς πρακτική ακολουθούν όλοι οι υπουργοί στις επίκαιρες ερωτήσεις. Το 50% δεν γίνονται.
Αυτή είναι η δημοκρατία του μνημονίου, αυτή είναι η δημοκρατία του κ.Σαμαρά. Ο πλήρης εξευτελισμός, η απαξίωση του κοινοβουλίου και των θεσμών. Είναι τέτοιος ο πανικός και ο φόβος τους, που δεν μπορούν ούτε να σταθούν μπροστά στο δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση. Προτιμούν να κρύβονται και να φυγομαχούν.

eirinika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.