Κύριε Χαΐτογλου, όταν μιλούσατε με τον πρωθυπουργό για το σουξέ στόρι, του εξηγήσατε γιατί αυξήσατε τις τιμές σας;

Ο κ. ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ είναι πασίγνωστος βιομήχανος παραδοσιακών προιόντων όπως χαλβάδες ταχίνια παστελια κλπ.
Θεωρείται από τους προνομιακούς συνομιλητές του πρωθυπουργού, από δεκάδες δημοσιεύματα και ως κοινωνός της θεωρίας του “σουξέ στόρι”.
Όταν λοιπόν μιλούν με τον πρωθυπουργό και υπερηφανεύονται για το πόσο στηρίζουν την Ελλάδα και τον Έλληνα, μήπως δίδουν και κάποια εξήγηση για το ότι  τα προιόντα παραγωγής του εμφάνιζαν μεσοσταθμική αύξηση μέσα στο 2011 περίπου 8%, 2011-2012 περίπου 5% και 2012-2013 περίπου 6%; Την ίδια στιγμή που η κοινωνία εξαθλιώνεται και
η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται;
Για παράδειγμα συγκεκριμένη μαρμελάδα για το διάστημα 2011-2013 παρουσιάζει αύξηση στην τιμή της κατά 22%. Το Σουσάμι για το ίδιο διάστημα 2011-2013 παρουσιάζει αύξηση στην τιμή του κατά 25%. Ο δημοφιλής Χαλβάς με κακάο παρουσιάζει επίσης αύξηση 18% πάνω.
Ο κύριος Χαΐτογλου είναι έμπειρος επιχειρηματίας. Οφείλει λοιπόν να απαντήσει εάν οι αυξήσεις των τιμών προέρχονται από την δολοφονική μνημονιακή πολιτική που εκτινάσσει το κόστος παραγωγής, με αύξηση π.χ. των τιμών των καυσίμων, της φορολογίας κλπ, οπότε θα έπρεπε να εξηγήσει στον πρωθυπουργό τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματική οικονομία…
ή εάν πιστεύει πραγματικά ότι έχουμε σουξέ στόρι και αυξάνει τις τιμές για να αυξήσει το ποσοστό κέρδους του. Οπότε θα του προτείναμε να κάνει μία βόλτα στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο στα πολυτελή θέρετρα όπου φέρεται να παραθερίζει με τις υψηλές του γνωριμίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.