Αναίδεια πλειοψηφίας !!!

Να, λοιπόν, που είχε διαρροές το κυβερνητικό στρατόπεδο κατά τη χθεσινή ψηφοφορία. Κι έτσι, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δοκιμάζει πια τα όριά της. 
Η δήλωση Σαμαρά, ότι «η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη», δεν θα έπρεπε να σαστίζει όσους είναι με τα συγκαλά τους. Αντιθέτως, θα έπρεπε να θεωρείται ταιριαστός επίλογος από την κολλημένη βελόνα του…σουξέ στόρι.
by…sotosblog
Τα γεγονότα όμως δεν αποκρύβονται. Η ψηφοφορία έδειξε ότι η κοινοβουλευτική ισχύς της πλειοψηφίας φυλλορροεί διαρκώς, χωρίς να είναι η κυβέρνηση σε θέσει να φράξει επιτυχώς τις διαρροές, ακόμα και σε ώρες, κατά δήλωσή της, κρίσιμες γι αυτήν. 
Μέχρι και για τους εθελοτυφλούντες, τη χώρα πλεόν κυβερνά με το σιδηρούν σκήπτρο
μια επισφαλέστατη πλειοψηφία, και τούτο παρά το ανεπανάληπτο καλπονοθευτικό μπόνους των 50 εδρών.
Εντούτοις, η ισχνότατη αυτή πλειοψηφία –η σχεδόν οριακή σήμερα· αύριο ποιος ξέρει;– ενεργεί αναιδώς στο όνομα του Ελληνικού λαού. Διερμηνεύει, με περισσή οίηση και ύφος μάγκα, το όραμά του για μια νέα Ελλάδα, ενώ καμώνεται προκλητικά και ανενδοίαστα ότι δεν τίθεται θέμα δυσαρμονίας με τη λαϊκή βούληση. 
Εξίσου απροκάλυπτα την ίδια ώρα, υποθηκεύει άκρως δεσμευτικά το μέλλον των επόμενων γενεών των Ελλήνων πολιτών, υπογράφει σκανδαλώδεις συμβάσεις, συγκαλύπτει ή και αθωώνει απροσχημάτιστα ό,τι την εκθέτει, δηώνει και λεηλατεί τον εθνικό πλούτο, ταΐζει με τα λείψανα της δημόσιας περιουσίας εκλεκτούς ημέτερους, καταστρέφει κάθε ημέρα όλο και περισσότερο το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας, διαλύει την κοινωνική συνοχή, και ασχημονεί με χρήση ωμής βίας στο όνομα της νομιμότητας. Όποιος διανοηθεί να της αντιταχθεί ή να την αμφισβητήσει, τον λοιδορεί, τον δυσφημεί, τον συκοφαντεί, και του στέλνει σιδηρόφρακτους κρανοφόρους για να τον σαπίσει στο ξύλο.
Η διαρροή κατά την ψηφοφορία προήλθε από τις τάξεις του Πα.Σο.Κ., κάνοντας όλο και πιο δυσβάσταχτο για τον Βενιζέλο το βάρος του Σταυρού του Μαρτυρίου, τον οποίο με αχαλίνωτη φιλαυτία και πολύ φιλάρεσκη αυθάδεια κυρήσσει αυτός ότι σηκώνει αδίκως. Καθ’ οδόν προς τον Γολγοθά, τον ελαφραίνουν προς το παρόν οι βουλευτές της Ν.Δ., σε ρόλο ενός κωμικοτραγικού Ιωσήφ του από Αριμαθαίας. Θα συνειδητοποιήσουν σύντομα όμως και οι ίδιοι ότι έχουν το δικό τους βάρος να νοιαστούν. Ειδικά όταν αποκαλυφθεί ότι δεν τηρούνται οι υποσχέσεις για άμβλυνση των μέτρων που τους έδωσε την τελευταία στιγμή ο θορυβημένος και θρασύδειλος αρχηγός τους, ώστε να τους συγκρατήσει στο μαντρί.
Φυσικά, η πρόταση δυσπιστίας τελικά καταψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε. Έφερε όμως στο φως ξανά, και πολύ ηχηρά μάλιστα, τον επίσημο κύκλο της αμφισβήτησης που υπέφωσκε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μαζί με αυτόν τον κύκλο ανανέωσε και την ακολουθία των πολιτικών εξελίξεων που του αντιστοιχεί. Στο εξής το ιξώδες των κυβερνητικών κομμάτων μόνο θα μειώνεται και η διαρροή μόνο θα διευρύνεται, καθώς η λαϊκή αποδοκιμασία έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό, που δεν μεταστρέφεται πλέον, όχι με εμμονικά σουξέ στόρι ή με πυρά ξεκατινιάσματος προς την Αντιπολίτευση, αλλά ούτε με θαύματα εξ ουρανού. Και δυστυχώς για τους πολίτες, όσο θα τρίζει η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, τόσο θα ακονίζει η κυβέρνηση τα νύχια του άρπαγα, μαζί με το στυγνό της, αδίστακτο, και απάνθρωπο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.