Δείτε πόσα χρωστάνε τα κανάλια! Θα τους γίνει κατασχεση ή δεν ισχύουν οι νόμοι για όλους;

Τεράστιες πιέσεις δέχονται οι τράπεζες από την τρόικα προκειμένου να περιορίσουν σημαντικά την έκθεσή τους στον κλάδο των ΜMΕ…
Κούρεμα στα χρέη τους προς τις τράπεζες θέλουν τα εκδοτικά συγκροτήματα - Αντίθετη η τρόικα
Ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ οι ζημιές το πρώτο εξάμηνο και τα 550 εκατ. ο δανεισμός
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δανειστές έστειλαν το σχετικό μήνυμα, αφήνοντας την ίδια ώρα όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. 
Μάλιστα, μετά και την εικόνα που εμφάνισαν οι ισολογισμοί των μεγάλων του κλάδου στο εξάμηνο, η πίεση της τρόικας αυξήθηκε σημαντικά, καθώς διαπιστώνεται ότι τα μεγέθη τους πάνε από το κακό στο χειρότερο και δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Όπως αναφέρει το SECRET των Παραπολιτικών, μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το
«πάγωμα» αιτήματος μεγάλου ομίλου προς την Alpha Βank για έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, κάποιοι λένε στην αγορά ότι «αν οι τράπεζες κάνουν τη δουλειά τους σωστά, οι μισές εταιρείες του κλάδου αύριο το πρωί θα πρέπει να βάλουν λουκέτο», υπονοώντας προφανώς την περίεργη σχέση εξυπηρετήσεων μεταξύ Μέσων, κυβέρνησης και τραπεζιτών, που τις κρατάει ακόμη ζωντανές. Όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο θεωρούν ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο πεδίο.
Ανεξάρτητα, όμως, από την πρόθεση των τροϊκανών, έχει αξία να δούμε την οικονομική κατάσταση των μεγάλων εκδοτικών ομίλων, όπως αυτή διαμορφώθηκε τους τελευταίους έξι μήνες. Συγκεκριμένα, οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις του κλάδου των μέσων ενημέρωσης εμφάνισαν ζημιές που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ, με τον τραπεζικό δανεισμό τους να υπερβαίνει κατά πολύ τα 550 εκατ. ευρώ και τις συνολικές τους υποχρεώσεις τα 800 εκατ. ευρώ. Εικόνα που φαίνεται πως θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της χρονιάς και θα προσθέσει εμπόδια στον αγώνα που κάνουν για την επιβίωσή τους.

ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. 
Η Τηλέτυπος (Mega Channel) το α’ εξάμηνο του 2013 πραγματοποίησε τζίρο 42,12 εκατ. (έναντι 47,87 εκατ. το 2012) και κατέγραψε ζημιές 12,38 εκατ. (έναντι 8,7 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2012). Ο τραπεζικός δανεισμός της είναι 129 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις 194 εκατ. ευρώ. Το κανάλι των εκδοτών αναζητεί εδώ και καιρό λύσεις στα σωρευμένα οικονομικά προβλήματα, επιχειρώντας, πέραν των αυξήσεων κεφαλαίου, και την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή.

«ΠΗΓΑΣΟΣ». 
Ο «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα εμφανίζει κύκλο εργασιών 40,79 εκατ., ζημιές 14,77 εκατ. και τραπεζικό δανεισμό 170 εκατ., με συνολικές υποχρεώσεις 213 εκατ. ευρώ. Προσφάτως ανακοινώθηκε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Alpha Bank για τη σύναψη ομολογιακού δανείου.

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». 
Ο όμιλος της «Καθημερινής» της οικογένειας Αλαφούζου πραγματοποίησε 32,5 εκατ. τζίρο και εμφάνισε 9,84 εκατ. ζημιές, 92,8 εκατ. τραπεζικό δανεισμό και 144,4 εκατ. ευρώ συνολικές υποχρεώσεις.
«ΔΟΛ». 
Ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη είχε κύκλο εργασιών 44,8 εκατ. ευρώ και ζημιές 14 εκατ., ενώ ο τραπεζικός δανεισμός του διαμορφώνεται στο αστρονομικό ποσό των 135 εκατ. και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 193,98 εκατ. ευρώ. Και σε αυτό το πεδίο το πρόβλημα της ρευστότητας είναι πολύ μεγάλο, με τον ισχυρό άνδρα του ομίλου να δυσκολεύεται να βρει άμεσα λύσεις.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ. 
Οι Αττικές Εκδόσεις έχουν τζίρο 28,27 εκατ., κέρδη 656.000 ευρώ, τραπεζικό δανεισμό 32,5 εκατ. και συνολικές υποχρεώσεις 39,6 εκατ.

«ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ». 
Τέλος, η «Ναυτεμπορική» έκλεισε το εξάμηνο με ζημιές 1,288 εκατ. ευρώ και τζίρο 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι 6,3 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρσι.

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα φαίνεται να αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες εκδοτικές επιχειρήσεις εξαιτίας του υψηλού δανεισμού. Το ενδεχόμενο «κουρέματος» έχει ήδη παραπεμφθεί στις καλένδες, ενώ η περίοδος χάριτος που είχαν δώσει οι τράπεζες αρχίζει να αποτελεί ένα από τα θέματα που έχουν θέσει οι τροϊκανοί προς τους τραπεζίτες.
Ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ οι ζημιές το πρώτο εξάμηνο και τα 550 εκατ. ο δανεισμός!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.