Το παιχνίδι της αθλιότητας το τερμάτισε ο Γ. Πρετεντέρης (βίντεο)

Φανταζόμασταν μέχρι πρότινος πως γνωρίζαμε ποιο είναι το χαμηλότερο επίπεδο ανηθικότητας και αναισχυντίας των «αντικειμενικών» και «έγκριτων» δημοσιογράφων. Όλα αυτά ανατράπηκαν το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου 2013, με την στυγερή δολοφονία δύο νέων ανθρώπων, μελών της Χρυσής Αυγής, από άγνωστους εκτελεστές.
Λίγη μόλις ώρα μετά το στυγερό δολοφονικό χτύπημα κι ενώ δύο παλικάρια κείτονταν νεκρά ενώ ένα ακόμη, έδινε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα, ο Γιάννης Πρετεντέρης παρέδιδε μαθήματα «ανθρωπισμού» και “δημοκρατικών” φρονημάτων, προβαίνοντας στην ακόλουθη, ασύλληπτη για το μέσο νου δήλωση: «η επίθεση έγινε
νωρίς, με κόσμο στο δρόμο και θα μπορούσαν να χτυπήσουν και ανθρώπους»!
Το σοκ του κυρίου Πρετεντέρη από την τρομοκρατική ενέργεια, δεν έγκειται στο γεγονός της στυγνής δολοφονίας δύο νέων παλικαριών, τα οποία έπεσαν θύματα του κλίματος που διαμόρφωνε επί ένα και πλέον μήνα ο ίδιος και οι όμοιοί του, στρατευμένοι δημοσιογραφίσκοι της κυβέρνησης. Το σοκ οφείλεται στην πιθανότητα το τρομοκρατικό χτύπημα να οδηγούσε και στη δολοφονία τυχαίων περαστικών, τους οποίους ο πάνσοφος απολογητής των μνημονίων χαρακτηρίζει «ανθρώπους». Προφανώς για το δημοσιογραφικό αυτό ανδρείκελο, οι δυο Εθνικιστές νεκροί δεν ήταν άνθρωποι. Δεν θα είχε πρόβλημα βεβαίως να τους χαρακτηρίσει φασίστες ή μέλη εγκληματικής οργάνωσης (όπως διακαώς επιθυμεί να περάσει στην κοινή γνώμη η κατοχική κυβέρνηση), όμως σίγουρα, το «ήθος» και η «δημοκρατική του παιδεία», δεν επιτρέπουν να τους λογαριάζει ως ανθρώπους.

Νομίζω ότι το παιχνίδι με την αθλιότητα το τερμάτισε πια ο Πρετεντέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.