…η παγκοσμιοποίηση που έρχεται”

“Γιώργο παιδί μου, το θέμα δεν είναι (μόνο) τα Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ ή κάτι άλλο, είναι η παγκοσμιοποίηση που έρχεται”.
Αυτό μου είχε πει το καλοκαίρι σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση αγαπημένος Πατριώτης, μεγάλος επιχειρηματίας και καλός άνθρωπος
Είχε δίκιο !

Η παγκοσμιοποίηση που ξεπερνάει τα οικονομικά συστήματα, μεταξύ αυτών, ακόμη και αυτό του καπιταλισμού. Αρχής γενομένης από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ή ακόμη και από τις κατά τόπους πολιτιστικές φυσιογνωμίες των Λαών.
Έτσι : “Κατατέθηκε στη Βουλή του Κεμπέκ ο πολυσυζητημένος νόμος περί κατάργησης των θρησκευτικών συμβόλων σε πολίτες που εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες” παρουσιάζοντας ως προκάλυμμα …. τη θρησκευτική
ουδετερότητα της κυβέρνησης. (πάντα βρίσκουμε δικαιολογία όταν θέλουμε να έχουμε μια ….)
Πως επιτυγχάνεται όμως η παγκοσμιοποίηση ; Απλά. Αρχικά κάνοντας μας να νοιώθουμε πως είναι λογικά τα αιτούμενα και σε δεύτερη φάση κάνοντας (όσους διαφωνούν) να νοιώθουν ΜΟΝΟ φόβο. Παραδείγματα ; Πολλά και γνωστά σε όλους μας.
Μεταξύ των οποίων βέβαια και η παρακολούθηση (… για το καλό μας) μέσω καμερών : “Πολύ πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι στο εξής οι οδηγοί, καθώς σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο τοποθέτησης καμερών για τον έλεγχο ταχύτητας των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο. Πατρών-Πύργου.

Ήδη συμβατικό αυτοκίνητο της Τροχαίας Πατρών σταθμεύει συγκεκριμένες ώρες της ημέρας στην εθνική οδό και καταγράφει τα όρια ταχύτητας των οδηγών. Μάλιστα, οι έλεγχοι στην πλειονότητά τους γίνονται εντός του αστικού ιστού και όχι στο εθνικό δίκτυο.”
Και βέβαια φτάνουμε στην κορύφωση του success story των έργων όπου οι μεγάλες επιχειρήσεις, αφού έχουν καρπωθεί τα όσα και αφού έχουν στύψει τον εργαζόμενο κόσμο σαν λεμόνι, αποχωρούν : “Μετά από δεκαετίες δυναμικής παρουσίας αποχωρεί από την Αθήνα ο ξενοδοχειακός κολοσσός Μarriott Ιnternational. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η αλυσίδα των γνωστών ξενοδοχείων θα σταματήσει την συνεργασία από τις 31 Δεκεμβρίου, δηλώνοντας πάντως πως δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον της για την Αθήνα.”.
Ας ξυπνάμε σιγά σιγά παιδιά και ας μη χάνουμε τον προσανατολισμό μας, ο οποίος είναι η προφύλαξη και η απελευθέρωση ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, των ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΜΑΣ και της ΙΣΤΟΡΙΑΣ του τόπου μας !!!!!

Τέλος, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ …. κΥνοβούλιο. ΑΛΛΩΣ ας βγουν έξω και ας ενωθούν σύσσωμα με τον Λαό, και όχι να φέρονται ως μαντριά που περιμένουν τον Λαό να μπει σε αυτά.

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.