ΕΓΩ: Μπίζνα Καλά Οργανωμένη !!!

Σ.Σ. Άσχετο...όταν το TIME έμμεσα κάνει αφιέρωμα στον εγώ...εγώ Βενιζέλο!!!
Εγώ, Εγώ, Εγώ… πόσο ανασφαλής, πόσο μικρόψυχος μπορεί να είναι τελικά ο ΕΓΩ;;;  Ο Εγώ που μας καλεί να δώσουμε άλλοθι στην εγωπάθειά του; 
Μας κουνάει το δάκτυλο παραδίδοντας και…φροντιστηριακά μαθήματα ευεξίας μεσούσης της καπιταλιστικής κρίσης!
Ας χαρτογραφήσουμε λοιπόν την ανασφαλή, μικρόψυχη κοινωνία μας. Ανήκουμε νομοτελειακά στην πιο εγωπαθή γενιά. 
Είναι απότοκο της υπερμεγέθυνσης τους καπιταλισμού… της ιδιοτέλειας με την οποία μας γαλούχησε η καπιταλιστική κοινωνία. 
Το Εγώ είναι ο βασικότερος βαθμός υποκίνησης. Συμπεριφερόμαστε με βάση το συμφέρον μας και αυτή η
στάση ζωής αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου. Έχει χαθεί κάθε έννοια ανιδιοτελούς συλλογικότητας και η υστεροβουλία, ο καιροσκοπισμός είναι βασικά συστατικά της ημερησίας διατάξεως. Και κάπου εδώ αρχίζει το θέατρο του παραλόγου!!!
Ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι η “φιλεύσπλαχνη” μεγαλοαστική τάξη!!! Νοιάζεται για τον άστεγο, τον άνεργο, τον ασθενή, τον φτωχό, τον περιθωριοποιημένο… και κάπως έτσι ξεκινάει το εμπόριο ελπίδας. Η τάξη που δημιούργησε αυτή την κοινωνία των κοινωνικών ανισοτήτων έρχεται να αποποιηθεί των ευθυνών της με αντίδωρα! Φωτογραφιούλες, “φιλανθρωπικές” γραφικές μαζώξεις με υποδήματα-ενδύματα χιλιάδων ευρώ ανά παριστάμενο, δείπνα Λουκούλλεια με άφθονη σαμπάνια να ρέει, χάχανα, πόζες, μουσικούλα, χωρό και όλα αυτά για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας (την έχει διαβαθμίσει κιόλας η καπιταλιστική κοινωνία!!!)… για ένα κόσμο καλύτερο! Τόσος πόνος πια, για τον αναξιοπαθούντα από τον κεφαλαιοκράτη, τόση αγωνία να κάνει ο κεφαλαιοκράτης τον κόσμο καλύτερο υποδυόμενος τον φιλάνθρωπο, είναι “λιγουλάκι” δύσοσμη.
Με το εμπόριο λοιπόν life style ελπίδας δεν γίνεται ο κόσμος καλύτερος και μην αυταπατόμαστε. Και επειδή περίσσεψε η υποκρισία σε περιόδους κρίσης ας πούμε και μερικούς λόγους που μπορεί να δικαιολογεί την “φιλευσπλαχνία” τους:
1. Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων με εικονικά τιμολόγια. Έτσι εξυπηρετούνται οι φοροαποφεύγουσες-διαφεύγουσες επιχειρήσεις… μιλάμε για Μπίζνες Καλά Οργανωμένες!!! Σας δίνουμε ένα πακέτο μακαρόνια εμφαίνεται ότι δώσαμε 10, βγάζουμε την προμήθεια μας, βγάζει και ο επιχειρηματίας, τρώει και ο φτωχός!!!
2. Λαοφιλής τακτική για να απενοχοποιήσει την τάξη που δημιούργησε την κρίση. Το απόλυτο πλυντήριο στην συνείδηση του φτωχού! Ο φτωχός διακατεχόμενος από το “συνδρόμου του ομήρου”, εκφράζει την αμέριστη ευγνωμοσύνη του στον “ελεήμονα” (δηλ σε αυτόν που τον έφερε στην κατάσταση που βρίσκεται!!!). Σε ευχαριστούμε Μανδάμ Ντε Γκαλά! Χάρη σε εσένα απολαμβάνουμε ένα πιάτο φαΐ, λέει ο φτωχός!!! Ήρωας ο “ελεήμονας” εφοπλιστής, πολιτικάντης, επιχειρηματίας
3. Προσωπική προβολή για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους. Αυξάνεται έτσι η επιρροή στις πλατιές λαϊκές μάζες! Προωθούνται συγκεκριμένοι σάπιοι πολιτικάντηδες, για ν’ ανατροφοδοτήσουν το γνωστό σάπιο πολιτικό σκηνικό. Ικανοποιείται ο ναρκισισμός, η ματαιοδοξία, η ιδιοτέλεια.
4. Τα προϊόντα που διακινούνται πολλές φορές είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης! Άλλες φορές δεν είναι κατάλληλα προς κατανάλωση! Ξεχάσατε το κίνημα πατάτας; Με αφορμή το υποτιθέμενο αυτό αυθόρμητο κίνημα, μοιράστηκαν ΟΛΕΣ οι χαλασμένες πατάτες οι οποίες θα ΕΜΕΝΑΝ αδιάθετες και θα πήγαιναν στην χωματερή! Έτσι τις πουλήσαμε και βγάλαμε και κέρδος! Ποιος θα αγόραζε “ΠΑΤΑΤΑ” πατάτα;
5. Προώθηση Καρτέλ επιχειρήσεων. Το κύκλωμα των επιχειρήσεων αυτών κρατούν τεχνηέντως τις τιμές υψηλά και ευθυγραμμισμένες, αλληλοϋποστηρίζονται και αποκομίζουν μεγαλύτερα οφέλη.
Στα γρήγορα σας παραθέσαμε 5 από τους βασικότερους λόγους που εμφανίστηκαν οι “φιλεύσπλαχνοι”!!!
Για όσους μας κουνούν το δάκτυλο και προστρέξουν να μας πουν μικρόψυχους, ανασφαλείς, καχύποπτους κτλ τους λέμε πως στο μέλλον θα αποδειχθεί ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις τους. Η κρίση ξετυλίγει πολλά από τα εγωκουβάρια τους.
Όσοι μείνουν στο απυρόβλητο, δεν σημαίνει πως είναι και υπεράνω κάθε υποψίας. Απλά το καπιταλιστικό σύστημα κρίνει ότι στην παρούσα φάση του είναι χρήσιμοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.