Δημόσιο και Δήμοι: Ιδιώτης σύμβουλος θα αξιολογεί και θα απολύει

Η αρχή θα γίνει από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Μ. Χρυσοχοίδης προσλαμβάνει ιδιώτη σύμβουλο για να κάνει την αξιολόγηση 13.000 υπαλλήλων σε 14 ΔΕΚΟ που ανήκουν στον τομέα ευθύνης του, ώστε να απολυθούν τελικά περίπου 1.300.
Σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, η πρωτοβουλία Χρυσοχοίδη, εφόσον αποδώσει, θα λειτουργήσει ως «πιλότος» για ολόκληρο το Δημόσιο.
Αν, δηλαδή, ο ιδιώτης σύμβουλος αξιολόγησης στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δείξει καλές επιδόσεις στις απολύσεις, τότε η
ίδια μέθοδος θα ακολουθηθεί και αλλού, όπου προβλέπεται συρρίκνωση προσωπικού. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου οι υπουργοί εμφανίζονται απρόθυμοι να «λερώσουν τα χέρια τους».
Ηδη, ο Μ. Χρυσοχοίδης έχει κερδίσει πόντους για την ταχύτητα που δείχνει στην εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων στο υπουργείο του και για τον κυνισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει το ευαίσθητο θέμα των απολύσεων. Αν ο ιδιώτης σύμβουλος που προσέλαβε αποδειχθεί αποτελεσματικός, το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απλώς θα ζητήσουν την αντιγραφή της ιδεάς του από τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.