Σε τζαμί μετατρέπεται το γήπεδο Καραϊσκάκη

Νέες προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας έρχονται να κλυδωνίσουν τη φιλάρετη ζωή εκατομμυρίων χριστιανόπληκτων Ελλήνων και να διαταράξουν την αρμονική μας συμβίωση με την τρόικα και τους δανειστές.
Λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι «δεν υπάρχει κράτος που λέγεται Κύπρος», ήρθε η σειρά του Αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς να υποστηρίξει την εκ νέου μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, αν κι η αρχική σκέψη ήταν να κατεδαφιστεί και να χτιστεί στη θέση της εμπορικό κέντρο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει η σχετική οικοδομική άδεια.
Όπως ήταν φυσικό, αυτό προκάλεσε την οργή του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου που είπε ότι είναι απαράδεκτο λεπτομέρειες, όπως η ανυπαρξία οικοδομικής άδειας, να
φράζουν το δρόμο της Τουρκίας προς την ανάπτυξη και πρότεινε στη γείτονα χώρα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας που χάρισε - με παρέμβαση του ίδιου του κ. Βενιζέλου - στον Λάτση το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης, το The Mall Athens.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η Αγία Σοφία μπορεί κάλλιστα να γίνει το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ασίας. Αν θέλει η Τουρκία να μετατρέψει κάτι σε τζαμί, ας πάρει τον Παρθενώνα».

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, αφού εξετάζεται από την τρόικα το ενδεχόμενο υπαγωγής της Αγίας Σοφίας στον νόμο περί άρσης πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, εξαιτίας υπέρογκων δανείων που είχε πάρει ο Ιουστινιανός από τα ταμεία του κράτους για να φέρει στην Κωνσταντινούπολη το καλύτερο μπετόν της εποχής.

Οι θέσεις Στουρνάρα έφεραν την άμεση αντίδραση του Θεού, ο οποίος, σε επικοινωνία που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για την κακοδιαχείριση των οικονομικών του ναού από τον Αυτοκράτορα, κατηγορώντας τον τελευταίο για αλόγιστη σπατάλη χρημάτων - που κανονικά προορίζονταν για την Αγία Σοφία - σε μπιζού και φορέματα της Θεοδώρας.

Ο κ. Σαμαράς, κρατώντας σκληρή στάση απέναντι στον Μεγαλοδύναμο, του κατέστησε σαφές ότι αν δεν προχωρήσει σε άμεσο διακανονισμό των χρεών του ναού προς τη Bυζαντινή Aυτοκρατορία, θα αναγκαστεί να τον πετάξει έξω από την Αγία Σοφία και να βάλει μέσα τον Μωάμεθ, επιτρέποντας στους Τούρκους να την μετατρέψουν σε τζαμί.

Προς το παρόν, η χρυσή τομή στο πρόβλημα φαίνεται να έρχεται από τον Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε, αντί να χτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα πρότυπα της Αγίας Σοφίας, να μετατραπεί η Αγία Σοφία στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ κάνοντας παράλληλα άνοιγμα προς τους οπαδούς της Ένωσης να τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές.

Εκτός από το Σαμαρά, μάλλον έχει και ο Τσίπρας χρωστούμενες χάρες στον Μελισσανίδη.

Η παρέμβαση του κ. Τσίπρα δεν πέρασε απαρατήρητη από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη που χαρακτήρισε οπαδική αλητεία την "αποστασία" Τσίπρα.

Μάλιστα, αντιπρότεινε τη μετατροπή του γηπέδου Καραϊσκάκη σε τέμενος, ώστε να φιλοξενήσει τους χιλιάδες γαύρους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα, αλλά αναγκάζονται να προσεύχονται σε υπόγεια, αφού η Αθήνα είναι η πιο χριστιανοδημοκρατική πρωτεύουσα της Ευρώπης και δεν έχει ούτε ένα τζαμί.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι «Οι χριστιανικοί Βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας». Μιλάμε για πολύ σκληρή εξωτερική πολιτική. Αλήθεια, για εκείνους τους δύο ναούς, στην Τραπεζούντα και το Ιζνίκ, που έγιναν τζαμιά, γιατί δεν είπε τίποτα;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.