Λουτράκι. Το Μεγαλείο ενός Ιερωμένου και η και η Μικρότητα ενός Δημάρχου που εξαπάτησε το κοινό.

Όσα και να πει κάποιος για το μεγαλείο του φιλόπτωχου της Παναγίας Γιάτρισσας στο Λουτράκι, με το συντονισμό, την ενέργεια, τις προσπάθειες και την αυταπάρνηση του επικεφαλής προϊσταμένου του εκκλησιαστικού συμβουλίου, πρωτοπεσβύτερου Νίκου Βασιλόπουλου, θα είναι λίγα. 
Δεν είναι μόνο οι πλέον των 300 οικογενειών που τρέφονται και υποστηρίζονται από τις προσπάθειες του φιλόπτωχου, ούτε το γεγονός ότι ο ίδιος ο πανοσοσιολογιώτατος φροντίζει και προσπαθεί να είναι κοντά στους πιστούς, στους πρεσβύτερους αλλά και στους νέους, με σύγχρονους τρόπους όπως η χρήση της τεχνολογίας και των social media, είναι το μεγαλείο της συνεχούς προσπάθειας να προσφέρει στην εκκλησία και στους
δημότες (εκκλησιαζόμενους ή μη).
Πρόσφατα παραδείγματα η η αποκατάσταση και ανάδειξη των αγιογραφιών του ιερού βήματος του ναού, με την ολόφωτη Πλατυτέρα να φωταγωγεί και να λαμπρύ­νει το εσωτερικό, σκορπίζοντας δέος και σεβασμό, ένα εντυπωσιακό αγιογραφικό έργο του Γεωργακόπουλου, μαθητή του Κόντογλου.
Επιπλέον, η ενοριακή δράση του ναού, ξεπερνά το φιλόπτωχο, προσφέροντας δωρεάν διοργάνωση βοηθητικών μαθημάτων για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου (κοινωνικό φροντιστήριο) στη Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, καθώς και στην Αγγλική γλώσσα.
Σε πλήρη αντιδιαστολή με την ενορία και τον πρωτοπρεσβύτερο, έρχεται ο δήμος, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης
Όχι μόνο δεν στηρίζεται φανερά η προσπάθεια της ενορίας, αλλά το ενάντιο. Θα περίμενες ότι σε εποχές που η κοινωνική παροχή είναι ίσως το μοναδικό θέμα που θα μπορούσε να αναπτύξει μια δημοτική αρχή, θα έκαναν...παππάδες για να προσφέρουν έργο (ακόμη και εάν αυτό ήταν για ψηφαλάκια). 
Ειδικά τώρα που ένας δήμαρχος σαν τον Κ. Λογοθέτη δεν μπορεί λόγω των δυσκολιών να προβεί σε έργα και άλλα δημοτικά δρώμενα (άσχετα αν άλλοι δήμαρχοι όπως π.χ. ο όμορος Αλέκος, κάνουν έργα συνεχώς, αναδεικνύοντας πως στο Λουτράκι, ο...βασιλιάς είναι γυμνός), θα ένωνε τις δυνάμεις του με την αντιπολίτευση, με τους επαγγελματίες της περιοχής και με τους δημότες, για να αναπτύξει κοινωνικό έργο και να βοηθήσει τις προσπάθειες του φιλόπτωχου και των ενοριακών δράσεων. 
Αλλά τι να περιμένεις από ένα δήμαρχο που εξελέγη εξαιτίας των ψεμάτων του. Τι να περιμένεις από ένα άνθρωπο που κοίταξε τους κοινωνικά ευαίσθητους δημότες και τους..."παραμύθιασε" τάζοντας την ίδρυση κοινωνικού ταμείου με χρηματοδότηση από το 20% των μισθών του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των προέδρων του ΔΣ και των νομικών προσώπων. 
Τι να περιμένεις από ένα δήμαρχο που δεσμεύτηκε στο πρόγραμμα του για πρόγραμμα οικονομικής ελάφρυνσης, για πρόγραμμα πρόληψης, για παρατηρητήριο απασχόλησης και γραφείο ανέργων....και άλλα αντίστοιχα ψέματα, που -όπως αποδεικνύεται έως σήμερα- μοναδικό σκοπό είχαν την εξαπάτηση των δημοτών και την επί σκοπώ παραπλάνηση των ψηφοφόρων.

Τελικά ζούμε σε μια πόλη, όπου έχουμε τη τύχη να γνωρίζουμε το μεγαλείο ενός ιερωμένου, και την ψευτιά, την εξαπάτηση και τη μικρότητα ενός δημάρχου. 

Υ.Γ. 189 και σήμερα, και μετά στη λήθη της ιστορίας. Ίσως της πιο μαύρης ιστορίας του τόπου.  

2 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον πολύ ευσεβείς παπά Νικόλα μας λέει ......μας κοροϊδεύουν ...εγώ τότε είμαι Άγιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.