Ο Ψευτάκος (aka Μπουμπούκος)

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός
Όποιος ζει στην Ελλάδα του Μνημονίου κι όχι στη γυάλα του success story ξέρει τι γίνεται στον χώρο της υγείας. 
Ποια ανυπόφορη κατάσταση βασιλεύει στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, πόσοι άνθρωποι ζουν την απελπισία του φαρμάκου που δεν μπορούν να έχουν, πόσες οικογένειες ζουν την αγριότητα του ανασφάλιστου, τον τρόμο της αρρώστιας και της αυριανής μέρας.
Δεν μιλάμε εδώ για κάποια προβλήματα συντονισμού, κονδυλίων, συνθηκών. Μιλάμε για ένα καθεστώς περιφρόνησης στη ζωή και στην υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων που δεν έχουν τη
δυνατότητα «να ξοδέψουν για να σωθούν».
Και αφήνονται επί της ουσίας στη μοίρα τους, ενώ η χώρα γυρίζει στην εποχή της αγριότητας, όταν μόνο ο πλούσιος μπορούσε να είναι υγιής και να έχει τη φροντίδα που αξίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.
Μπορεί κανείς να απαριθμήσει στοιχεία, αριθμούς, τραγικά παραδείγματα. Μπορεί να σταθεί στο πώς και πόσοι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, πώς και πόσοι ασθενείς, πληρώνουν την επιβολή αυτού του καθεστώτος. Μπορεί να επικαλεστεί τα λουκέτα, τα ιδρύματα που κλείνουν, τις ουρές της θλίψης και τη μαυρίλας του ΕΟΠΠΥ, την ανθρωπιστική καταστροφή που ήδη συντελείται σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας.

Μπορεί πολλά. Και πολλά βλέπουν κάθε μέρα το φως μιας δραματικής δημοσιότητας. Το πιο χαρακτηριστικό όμως ίσως, εκείνο που δείχνει το βάθος της κυβερνητικής περιφρόνησης για την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων και περιγράφει τις προθέσεις και τους στόχους της σημερινής πολιτικής, είναι το πρόσωπο του υπουργού Υγείας. Του ανθρώπου στον οποίο έχει ανατεθεί να φέρει εις πέρας τη «μεταρρύθμιση» στην υγεία.

Διότι έχουν τη σημασία τους τα πρόσωπα. Και το πρόσωπο του Γεωργιάδη είναι το πιο μαύρο στίγμα στον ορίζοντα της πατρίδας. Ένας φαφλατάς κρατάει την υγεία εκατομμυρίων στα χέρια του. Ένας βουτηγμένος στην ακροδεξιά κομπορρημοσύνη διαχειρίζεται τον κόσμο της περίθαλψης. Ένας ψευτάκος έχει αναλάβει να διαχειρίζεται την αλήθεια της ζωής και του θανάτου των πιο ευάλωτων αυτής της χώρας. Ένας τόσο λίγος διαχειρίζεται τόσα πολλά.

Στην αγωνία για τη ζωή και τον θάνατο εκατομμυρίων η κυβέρνηση Σαμαρά αντιτείνει τα πωλητήρια θανάτου του Άδωνι. Αν αυτό δεν αρκεί για να καταλάβουν οι πάντες τι παίζεται, τότε τα λόγια έχουν χάσει τη σημασία τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.