Πάνω απο 6 χιλιάδες γιατροί έριξαν μαύρη πέτρα και έφυγαν απο την Ελλάδα

Η Ελλάδα «διώχνει» τους γιατρούς στο εξωτερικό.
Αυτή τη δραματική εικόνα σκιαγραφούν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΙΣΑ, σύμφωνα με τα οποία την τελευταία πενταετία έφυγαν για κάποια άλλη χώρα 6.872 γιατροί μόνο από την Αθήνα.
«Επιστημονική αφυδάτωση και κοινωνική αιμορραγία» χαρακτήρισε το γεγονός ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης. Στην κορυφή των προορισμών των γιατρών που μεταναστεύουν είναι η
Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Γαλλία.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η ανεργία στο ιατρικό δυναμικό της Αθήνας σημείωσε τους πρώτους 10 μήνες του 2013 ένα ποσοστό 10,32% (2.598 γιατροί στους 25.163 ενεργούς) ενώ το 2012 ήταν 12,44% (3.147 γιατροί στους 25.303 ενεργούς), νούμερα που δείχνουν μια σχετική μείωση της ανεργίας από το 2012 στο 2013, λόγω της μεγάλης διαφυγής γιατρών τους τελευταίους 24 μήνες στο εξωτερικό.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, το πρώτο δεκάμηνο του 2013 παρατηρήθηκε 2,5 φορές μεγαλύτερη τάση της ιατρικής μετανάστευσης σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 και 3,5 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.