Δημοσιογραφικό άρθρο- προκήρυξη προς επιβεβαίωση των 2 άκρων Του Κώστα Βαξεβάνη

Μετά από 16 μέρες, η Οργάνωση “Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις” έστειλε προκήρυξη 18 σελίδων, αφού προηγουμένως εξασφάλισε το ISO της «Ζούγκλας» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. 
Να θυμίσουμε μόνο, πως η χαμένη «Σέχτα Επαναστατών» είχε τέτοια ταύτιση με τον Τριανταφυλλόπουλο, που έφτασε σε σημείο στην τελευταία της προκήρυξη να δικαιολογήσει τη δολοφονία Γκιόλια, δανειζόμενη την επιχειρηματολογία από άρθρο του δημοσιογράφου που είχε προηγηθεί. Με την ίδια μάλιστα σειρά επιχειρημάτων.
Το πρώτο και βασικό που εντοπίζει κάποιος στην προκήρυξη, είναι πως δεν έχει το παραμικρό στοιχείο για αυτή καθ” αυτή την επιχείρηση δολοφονίας, πράγμα το οποίο είναι γενικώς ασυνήθιστο.
Δηλαδή ουσιαστικά δεν παρέχει καμία απόδειξη ότι είναι η οργάνωση που έκανε τις δολοφονίες. Επίσης, δεν έχει κανένα στοιχείο για τους δολοφονημένους, πράγμα που επίσης δεν συνηθίζεται.
Η προκήρυξη είναι ένα εκτεταμένο δημοσιογραφικό κείμενο, με τρομερή επιμέλεια κειμένου. Δεν υπάρχουν λάθη, στο κείμενο υπάρχουν μεσότιτλοι όπως στα δημοσιογραφικά άρθρα, γίνεται κατάχρηση των εισαγωγικών και τηρούνται οι κανόνες καλής εμφάνισης κειμένου. Οι τρομοκράτες τηρούν τα διαστήματα, τις παραγράφους, τα σημεία στίξης, σαν να είναι επιμελητές κειμένου.

Στην ουσία τώρα, το κείμενο περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία και πολιτικές αναλύσεις που έχουν συλλεχθεί από δημοσιογραφικά έντυπα και το ίντερνετ. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο συντάκτης διαβάζει και HOT DOC. Η επιχειρηματολογία ενάντια στη Χρυσή Αυγή αλλά και την εξουσία είναι τρέχουσα επιχειρηματολογία που μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε ενημερωμένος πολίτης. Μόνο που δεν σκοτώνει γι αυτή. Άρα, πρακτικά, γίνεται η ταύτιση της πολιτικής επιχειρηματολογίας που ακούγεται κάθε μέρα, με αυτή των τρομοκρατών.

Για πρώτη φορά σε «αντικαθεστωτικό» κείμενο τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν υπάρχουν βολές κατά της κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Αυτή η φιλική παραχώρηση, επίσης βοηθά στο να δημιουργηθούν οι εντυπώσεις πως οι δολοφόνοι, δανείζονται επιχειρήματα από την Αριστερά, που άρα είναι άκρο. Αποκαλεί την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά «Αριστεριστές», ενώ σε μια αναφορά περί προδοτών ανά την Ιστορία βάζει να συγκατοικήσουν ο Νενέκος, ο Πήλιος Γούσης και ο Εφιάλτης. Καμία οργάνωση στο παρελθόν δεν μπήκε στη διαδικασία να υπενθυμίσει την συμβολή στην προδοσία, ανθρώπων που έδρασαν σε άλλους αιώνες.

Εντύπωση προκαλεί η τήρηση του πρωτοκόλλου από ανθρώπους που κατά τα άλλα σηκώνουν το όπλο και πυροβολούν. Ο πρώην αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στα πλαίσια αυτής της ευγένειας, αποκαλείται -με ευγένεια- στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.

Οι ιδεολογικές αναφορές απουσιάζουν, με εξαίρεση ίσως το τσιτάτο του Ντουρρούτι στην αρχή της προκήρυξης. Ίσως οι αντικαταστάτες της Σέχτας δεν θέλησαν να διακινδυνεύσουν να γίνουν ρόμπα, όπως οι Σεχταριστές, χρησιμοποιώντας ιδεολογικούς ακροβατισμούς που φανέρωναν πως μόνο γνώση θεωρητικών κειμένων δεν είχαν.

Είναι μάλλον πιθανό, άλλος να σκότωσε και άλλος να έγραψε την προκήρυξη. Ο συγγραφέας παίζει το ρόλο ενός αναλυτή γραφείου. Είναι εντυπωσιακοί και οι λογιοτατισμοί όπως το «ο καθείς ημών» που χρησιμοποιείται. Η προκήρυξη ενοχοποιεί τον Μαρινάκη ως χρηματοδότη της Χρυσής Αυγής, αλλά όταν αναφέρεται στον δικηγόρο αδελφό του Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια και τις υποθέσεις που έχει αναλάβει,ξεχνάει τη σχέση του με Τράπεζες και άλλους επιχειρηματίες.

Στο τέλος της προκήρυξης διαμορφώνονται ξεκάθαρα οι διαχωριστικές γραμμές και ο καθένας καλείται να πάρει θέση, «ως γενίτσαρος στην όχθη του κεφαλαίου,του κράτους και των φασιστών ή ως επαναστάτης». Για όσους δεν κατάλαβαν, δηλαδή, πως υπάρχει το άκρο της Αριστεράς.

Διαβάστε >>>εδώ<<< την προκήρυξη

Κώστας Βαξεβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.