Financial Times: Αμερικανικά hedge funds προχώρησαν σε επιθετικές επενδύσεις σε ελληνικές τράπεζες

Προσθήκη λεζάντας
Η Paulson & Co, όπως και άλλες παρόμοιες εταιρείες hedge funds προχώρησαν σε επιθετικές επενδύσεις στον τραπεζικό τομέα της Ελλάδας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times στο σημερινό φύλλο της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα αρχίζει να βρίσκει το δρόμο της.
Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου John Paulson, είναι μία εκ των μεγαλύτερων στον κόσμο. Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι επενδύουν με επιθετικό τρόπο σε ελληνικές τράπεζες και οι: Eaglevale, Dromeus Capital, Falcon Edge, Baupost, York Capital και Och-Ziff.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον κ. Paulson και
άλλους συναδέλφους του από τις παραπάνω εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι υποσχέθηκαν στον κ. Σαμαρά ότι θα επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο κ. Paulson έχει αγοράσει το 5% της Alpha και το 4% Πειραιώς. Σε συνομιλία του με τους συντάκτες της εφημερίδας ο κ. Paulson ομολόγησε ότι κατέχει σημαντική συμμετοχή στις δύο τραπεζες.
Σύμφωνα με τους Financial Times το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα αμερικανικά hedge funds ανάγκασε τους Ελληνες μεγαλοτραπεζίτες να ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την επανα-ιδιωτικοποίηση του τραπεζικού τομέα.


Διαβάστε τη συνέχεια στο Blog του Μιχάλη Ιγνατίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.