Λουτράκι. Τελικά μήπως τα blogs έχουν δίκιο και φέρνουν αποτέλεσμα;

Τώρα γίνεται πιο κατανοητό από ποτέ, γιατί οι κ.κ. Κ. Λογοθέτης και Π. Παύλου καταφέρονται συχνά πυκνά κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων κατά των blogs, που δήθεν τους κατηγορούν και τους πολεμούν ανελέητα.
Άλλωστε οι αλήθειες, η υπενθύμιση για την ανεπάρκεια και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, η αντικειμενική παρουσίαση της πραγματικότητας, και τα συνεχή ερωτήματα, ήταν και θα είναι πάντας ενοχλητικά και επιζήμια στο πολιτικό προφίλ, ειδικά όταν δεν έχεις σημαντικό έργο να επιδείξεις, ή όταν δεν θέλεις ο κόσμος να θυμάται ή να γνωρίζει
Μήπως όμως τελικά τα blogs έχουν δίκιο και φέρνουν αποτέλεσμα; Μήπως η συνεχής ενημέρωση των δημοτών, και η συχνή αναφορά για τις σωστές επιλογές, φέρνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για το τόπο και τους δημότες; 
Από το πιο πρόσφατο παράδειγμα, δηλαδή αυτά που έγιναν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έως και παλαιότερα, υπάρχουν πλείστα όσα παραδείγματα. Ας δούμε κάποια: 

-- Χθες και αφού έχουν περάσει 34 μήνες από τότε που ανέλαβε ως δήμαρχος ο Κ. Λογοθέτης, και αφού είδε ότι η κοινή γνώμη δεν έχει "παραμυθιαστεί" από την απαξίωση της γνωμοδότησης Τσοβόλα και των παρατηρήσεων του Μπαλοδήμου, με τα παπαγαλάκια να τα χαρακτηρίζουν ως "φούσκες" και ανυπόστατα ευφυολογήματα, ο ίδιος ο δήμαρχος στην ομιλία του -βέβαια χωρίς να το κατανομάζει- βάσισε την πολιτική του γραμμή για τη θέση του δήμου στην υπόθεση της προσφυγής του Καζίνο στον προπτωχευτικό κώδικα, στην....γνωμοδότηση του Τσοβόλα. Προφανώς η επανάληψη (από τα blogs), όντως αποτελεί μητέρα της μαθήσεως. 
-- Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την περίφημη απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας για την άνευ όρων μετατροπή της Κοινοπραξίας σε ΑΕ, στην οποία ουσιαστικά ο ίδιος ο δήμαρχος, συνεπικουρούμενος του Π. Παύλου, οδήγησε το ΔΣ της Λουτράκι ΑΕ και το δημοτικό συμβούλιο να συναινέσουν. Ευθύς μετά την απόφαση, τα κακά blogs γνωστοποίησαν ότι ο ίδιος ο δήμαρχος γνώριζε από μηνών τις προθέσεις των...συνεταίρων, χωρίς να έχει προβεί σε ενημέρωση και κάποιες ενέργειες, και αφού θύμισαν σε όλους τις δεσμεύσεις περί μη μετατροπής του ίδιου του δημάρχου που τις χρησιμοποίησε ως προεκλογική του κορωνίδα. Επίσης, τα κακά blogs, έβγαλαν το κλίμα και τις αντιδράσεις των δημοτών και της κοινής γνώμης, ενώ έδωσαν βήμα να επιχειρηματολογήσουν και να παραθέσουν απόψεις και γνώμες, αξιωματούχοι, τεχνοκράτες, επιχειρηματίες και αιρετοί. Μόλις είδαν και κατάλαβαν ότι δεν θα βρουν ούτε τη ψήφο τους, και μόλις οι Τ.Ο ορισμένων κομμάτων πήραν θέση μέσω των...κακών blogs, τότε αίφνης ξεκίνησαν οι κυβιστήσεις, και εμφανίστηκαν κατά σειρά ο Βασιλάκης Καίλας, ο Νίκος Ξανθόπουλος και η Μάρθα Βούρτση, μαζί με τον Ιωάννη Μελισσανίδη, οι οποίο έκαναν εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την κλάψα, τον ρεαλισμό στο παίξιμο του παιδιού του λαού, και τις επιπέδου μεταλλίου κυβιστήσεις, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο ενορχηστροτής της έναρξης της διαιδικασίας για τη μετατροπή, αφού έκανε και επιλογή εξωτερικών συμβούλων ελεγκτών και νομικών, τώρα να εμφανίζεται ως ο Δον Κιχώτης της ΜΗ Μετατροπής. Όχι ότι είναι κακό ο δήμαρχος να θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου (όροι για πιθανή μετατροπή, τι περιλαμβάνονται στις πιστώσεις της προσφυγής κλπ), αλλά αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα και να μην χρειάζονται τα...κακά blogs.
-- Να θυμηθώ τότε που ήθελε ο δήμαρχο και οι μαθητευόμενοι μάγοι να κάνουν θυγατρική τη Λουτράκι ΑΕ και παραλίγο να κλείσει εάν δεν υπήρχε παρέμβαση από τα...κακά blogs, και από τους βουλευτές της Κορινθίας;
-- Το ίδιο...κακά ήταν τα blogs όταν φώναζαν για το κολυμβητήριο, το οποίο με το που ασχολήθηκε κάποιος σοβαρά για λίγο παραπάνω από λίγες ώρες, λύθηκε το θέμα της αδειοδότησης;

Ίσως δήμαρχε αυτά τα κακά blogs, καταφέρουν κιόλας να σας πείσουν να απαντήσετε επιτέλους και σε άλλα ερωτήματα των δημοτών, τα οποία παραπέμπουν ευθέως σε διαπλεκόμενες πολιτικές, αυθαιρεσία και εξαπάτηση του κοινού και των συμβούλων, όπως π.χ. το θέμα της...δωρεάς από τον προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία της περιοχής, ή τις καταγγελίες του πρώην νομικού εκπροσώπου της Λουτράκι ΑΕ.

Αλλά τελικά είναι λογικό, επειδή αυτά τα επαίσχυνται κακά blogs, που δεν ξέρετε ποιο ρόλο παίζουν και τι συμφέροντα εξυπηρετούν, θυμίζουν και ενημερώνουν ή θυμίζουν και αναδεικνύουν, να μην είναι αρεστά. Όχι όμως και στους δημότες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.