ΕΤΣΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΤΟ “ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΤΟΥΛΗ” ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

20131026-205118.jpg Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε για να πάρει απόφαση για την επέκταση της σύμβασης της ΚΑΣΤΑΤ (εταιρείας του αδελφού του Πέτρου Τατούλη) για το έργο Γέφυρα ΚΟΥΜΠΙΛΑ – ΛΟΥΛΟΥΔΙ, που έπεσε πριν ενάμιση μήνα.
Η πρόεδρος της Οικ. Επιτροπής κ. Ντίνα Νικολάκου απουσίαζε ενώ δεν το συνηθίζει. Η απόφαση φυσικά και ήταν θετική -κατά πλειοψηφία- με μειοψηφήσαντα τον σύμβουλο της παράταξης Τατούλη κ. Ντάνο.
Πριν πάμε στην ανάλυση της διαπλοκής και των πλοκαμιών της, θα θυμίσουμε πως ο περιφερειάρχης είχε δηλώσει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στην επί τόπου αυτοψία του, πως θα οριζόταν επιτροπή πραγματογνωμόνων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η οποία και θα έβγαζε πόρισμα μετά από

την έρευνα των αιτίων, για να αποδοθούν οι ευθύνες.
Αυτό δεν έγινε ποτέ!
Και σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία, δεν μπορεί να προωθηθεί τέτοιο θέμα σε συζήτηση και λήψη απόφασης χωρίς πραγματογνωμοσύνη (Νόμος 1418/1984 περί επεκτάσεων συμβάσεων έργων).
Συνέβη λοιπόν το εξής τραγελαφικό.
ΔΕΝ συστάθηκε επιτροπή.
ΔΕΝ έγινε πραγματογνωμοσύνη.
ΔΕΝ βγήκε πόρισμα για τον καταλογισμό ευθυνών και ανάδειξη υπευθύνων.
Αλλά… κλήθηκε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αίτημα της κατασκευάστριας εταιρείας!
Στην Οικονομική Επιτροπή προσκομίστηκε εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων-δομών – Περιβάλλοντος, κ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΥ και του προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. ΣΚΟΥΡΑ, στην οποία τόνιζαν πως, εάν υπάρξει αναθεώρηση του έργου, θα είναι με επιβάρυνση των αναδόχων!
Ο Διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ. εισηγήθηκε αντίθετα προς τους προηγούμενους, την δίμηνη παράταση του έργου, χωρίς υπαιτιότητα της κατασκευάστριας εταιρείας! Και… ζήτησαν συμπληρωματική πίστωση 1.400.000 ευρώ!!!
Άπαντες οι προαναφερθέντες έχουν παραβιάσει το Νόμο 1418/1984, όπου ορίζονται με κάθε λεπτομέρεια οι διαδικασίες των παρατάσεων και επεκτάσεων των συμβάσεων δημοσίων έργων.
Η νόμιμη διαδικασία προβλέπει την σύσταση 3-5μελούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων από τον κ. Κωστόγιαννη Γ. και μετά το πόρισμα της επιτροπής ακολουθούν οι αποφάσεις για παράταση ή όχι , αλλά κυρίως αποφασίζεται η υπαιτιότητα της ζημιάς και η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ του αναδόχου. Κάτι που με πολύ προκλητικό τρόπο εδώ το απέφυγαν κι έβγαλαν “λάδι” τον αδελφό του ….αδελφού Πέτρου.
Οι εισηγήσεις και του κ. Παπαϊωάννου και του κ. Σκούρα, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, διότι αποφεύγουν να αποδώσουν ευθύνες. Ή έχει ευθύνη η κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, για τη ζημιά, οπότε επιβάλλεται η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΡΗΤΡΑ, ή δεν έχει. Αυτοί ανέφεραν την πιθανότητα αναθεώρησης ως στοιχείο πιθανής υπαιτιότητας και ρήτρας!
Για να δούμε όμως πώς γίνονται όλες αυτές οι …ντρίμπλες, πρέπει να κατανοήσουμε την εσωτερική πλεκτάνη που έχει υφάνει ο κυρ Πέτρος και τυλίγει όλες τις υποθέσεις και τις επεξεργάζεται, προς όφελος των δικών του εργολάβων.
Λοιπόν…
Στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι, όπως προείπαμε, ο κ. Κωστόγιαννης Γ. για τον οποίο εκκρεμεί στην Εισαγγελία Σπάρτης ποινικό δικαστήριο, μετά από απόδοση δόλου από τον κ. Ρακιντζή, για τον Περιφερειακό δρόμο Σπάρτης ΣΚΟΥΡΑ –ΠΥΡΙ που δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ εκταμιεύθηκαν ΟΛΑ τα χρήματα του προϋπολογισμού του έργου…
Στο Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων-δομών – Περιβάλλοντος, προϊστάμενος είναι ο κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΣ -επομένως υφιστάμενος του Κωστόγιαννη.
Με απόφαση Τατούλη έχει οριστεί, από την αρχή της θητείας του, ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Ν. ως Αναπληρωτής Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου…
Δηλαδή… προϊστάμενος του προϊσταμένου του Κωστόγιαννη, αλλά και …του εαυτού του!
Αυτό ερμηνεύεται ως εξής στην περίπτωσή μας :
Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, θα συντάξει ΑΠΕ και συμπληρωματική πίστωση του έργου ως προϊστάμενος τμήματος.
Θα την στείλει στον ….προϊστάμενό του, Διευθυντή Τεχνικών Έργων, κ. ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ.
Ο ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ θα την στείλει στον Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, κ. ΣΚΟΥΡΑ, και θα πάρει προέγκριση.
Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ θα φέρει το ΠΡΟΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ (ΑΠΕ και συμπληρωματική πίστωση) στο Τεχνικό Περιφερειακό Συμβούλιο, που είναι και το αρμόδιο όργανο, να αποφασίσει για την έγκριση της πίστωσης.
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως:
Πρόεδρος ΤΟΥ Τεχνικού Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ο …ίδιος ο κ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟΣ, που θα πάρει απόφαση για την δική του εισήγηση, άρα …Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!!!
Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ έχει ορίσει, με απόφασή του, τον ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΑΚΟ, ως Πρόεδρο του Τ.Π.Σ.
Οπότε το μπλοκάρισμα είναι βέβαιο σε κάθε περίπτωση.

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ.
Για τον Υπουργό Εσωτερικών δεν λέμε κουβέντα, αφού ήταν …πρώτη μούρη στη φιέστα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Cοsta Navarino στην Πύλο, που …άρμεξε από τα ΕΣΠΑ 150 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της αγίας οικογένειας των αρπακτικών του Πέτρου.
Κίνηση Ελευθέρων Αρκάδων
24.10.2013

“Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης” (Μάγερ).
facebook.com/free.arcadians
twitter.com/freearcadian

1 σχόλιο:

  1. Κοίτα να δεις που υπάρχουν και ακόμη χειρότεροι από τον Λογοθέτη. Δήμαρχε μην κάθεσαι βάλε για περιφερειάρχης αφού έγινε ο Τατού γιατί όχι και εσύ, καλύτερος είναι αυτός από εσένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.