Σκορποχώρι…(είχε βάλει τη φόρμα της η κυρία Τρέμη…). Του Στάθη

Ο μεν κ. Μπαλτάκος λέει ότι το Μνημόνιο αποτελεί μια «μελανή σελίδα»,ενώ ο κ. Στουρνάρας επιμένει ότι είναι το «πιο σοβαρό κείμενο» που εγράφη (πιθανόν μετά τα πρακτικά της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου).
Ποιος απ’ τους δύο ψεύδεται; Ο κ. Σαμαράς!
Οταν λέει ότι πάει για «ρήξη» με τους Επικυρίαρχους, ενώ οι Βρυξέλλες παγερά ανακοινώνουν πως:…«δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση ότι η ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί το Μνημόνιο».
Στάθης
Δεν είναι η πρώτα φορά που ψεύδεται ο κ. Σαμαράς, αλλά, ως φαίνεται,μεγάλη σύγχυση επικρατεί πλέον στο ακροδεξιό επιτελείο που τον περιβάλλει. Σκληρίζουν οι Γιακουμάτοι του κόμματος ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα, ατάραχος και κυνικός ο κ. Στουρνάρας προαναγγέλλει νέες περικοπές στις συντάξεις των «ευγενών» ταμείων.
Τι είναι τα «ευγενή» ταμεία; ακόμα ένας οργουελιανός προσδιορισμόςγια τα ταμεία που δεν έχουν
ακόμα κατασφάξει οι ολετήρες όσον τα άλλα. Μια σιχαμένη διαστροφική προσπάθεια για ακόμα μιαν εξίσωση προς τα κάτω. Παίρνεις κύριε 1.000 ευρώ (που τα έχεις χρυσοπληρώσει) αντί να παίρνεις 300 όπως ο άλλος; θα πάρεις και εσύ 300! Δεν έχει σημασία αν ο «άλλος» που τώρα παίρνει 300 έπαιρνε και αυτός 1.000 (που τα είχε επίσης χρυσοπληρώσει), αφού τα πήραμε από αυτόν, θα τα πάρουμε κι από σένα! Εσύ είσαι πιο έξυπνος κι απ’ το κορόιδο; Σημασία έχει να γίνει η εξίσωση. Πάλι προς τα κάτω, ποτέ προς ταπάνω. Προς τα
πάνω πάνε μόνον οι μισθοί εκείνων που πάνε τους πάντες προς τα κάτω. Κατά τα άλλα
δεν θα πάρουν νέα οριζόντια μέτρα, θα πάρουν τεθλασμέναζιγκ ζαγκ,να μην ξέρεις από πού σου έρχονται! κάθετα; στο δόξα πατρί; κάτω απ’ τη μέση; πισώπλατα;
Πλην όμως, εκτός από τα νέα μέτρα, μπορούν άνετα να επιδεινώνουν και τα τρέχοντα. Οπως με την προκαταβολή για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αίφνης, απότέλη Νοέμβρη η καταβολή του και βλέπουμε. Εμ γλίσχρο το επίδομα, εμ γλίσχρα η προκαταβολή, αν είναι να καταβάλλεται και μετά θάνατον από κρυοπαγήματα, άσ’ το καλύτερα! Να μην εκτίθεται και το Μega. Είχε βάλει τη φόρμα της η κυρία Τρέμη…για να ξεφορτώσει τα βυτία στα σπίτια και της πάνε τα δρομολόγια για τέλη Νοέμβρη. Θα ξεπαγιάσει το κορίτσι σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα μέσα στον βοριά περιμένοντας τον Γκοντό υπό μορφήν βυτίου. Δεν είναι πρέπον, όπως
δεν είναι καθόλου πρέπον να αρματώνεται όλο το Mega για να την πέσειστον κ. Τόμσεν και να το κρεμάει με ηττοπαθείς δηλώσεις ο κ. Μυταράκης, όταν λέει ότι θα βγούμε απ’ τον κάβο τον Ιούνιο που μας έρχεται, ενώ
ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι θα βγαίναμε απ’ τον κάβο τον Ιούνιο που μας πέρασε!
Πέλαγος τα ψέματα. Πρωτογενές πλεόνασμα από ψέματα, όπως το ψέμα για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ψέματα με τον τόνο – μόλις προχθές ο κ. Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθριάστως από την Ιταλία ότι στην Ελλάδα οαριθμός των ανέργων ισούται με τον αριθμό των «λαθρομεταναστών» όπως τους αποκάλεσε,
ενώ καλά γνωρίζει ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών υπολείπεται κατά 1,5 εκατομμύριο περίπου του αριθμού των ανέργων.
Και γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς ότι ψεύδεται, διότι γνωρίζει τους αριθμούς. (Τους οποίους θα παραθέσουμε σε άλλο σημείωμα.) Γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι ο υπερμεγεθυσμένος αριθμός των παράνομων μεταναστών είναι ένα εργαλείο κατασκευασμένο για να οπλίσει, συν τοις άλλοις, και το χέρι της Χρυσής Αυγής, μια τερατολογία που γέννησε τέρατα. Ενα εργαλείο καθήλωσης και τρόμου, που εμφανίζει ως άλυτο το μεταναστευτικό πρόβλημα – ένα πρόβλημα ιδιαιτέρως σοβαρό, αλλά καθόλου άλυτο. (Θα επανέλθουμε σε αυτό, διότι η καπηλεία που έχει γίνει με το μεταναστευτικό διά της παραπληροφόρησης είναιάνευ προηγουμένου.)
Οπως και να ’χει, αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση έχει βγει στο κλαρί εναντίον όσων… έχει διαπράξει!
Πρόκειται για μια κυβέρνηση παραζαλισμένων ανδρεικέλων που στηρίζεται σε εξέχοντες γελοίους όπως ο κ. Γεωργιάδης, που έλεγε τον κ. Σαμαρά προδότη, καθώς και κτηνωδώς επικίνδυνους όπως ο κ. Βενιζέλος - δεν χρειάζεται να πω γιατί.
Μόνον που αυτήν τη φορά η κυβέρνηση Σαμαρά έχει αυτοπαγιδευθείστους λεονταρισμούς της προς την Τρόικα που σύντομα θα μεταμορφώσει σεεκβιασμούς προς τον λαό. Για ακόμα μία φορά. Χωρίς όμως πλέον να έχει ταπεριθώρια για νέα κόλπα. Δυστυχώς για αυτήν, η κυβέρνηση βρίσκεται στην ίδια εκείνη γελοία θέση που βρισκόταν ο κ. Σημίτης όταν εκλιπαρούσε τον κ. Τόνυ Μπλαιρ να μας επιστρέψει λίγη μαρμαρόσκονη απ’ τα γλυπτά του Παρθενώνα,στάχτη στα μάτια.
(Οχι δεν) θα πάρει νέα μέτρα η κυβέρνηση, θα «επικαιροποιήσει» το Μνημόνιο και, είτε το ονομάσει mini Μνημόνιο είτε νέο Κακοσαλέσι, κάθεκαινούργιο καρφί που θα καρφώνει στο φέρετρο της χώρας θα είναι φτιαγμένο απ’ το ίδιο παλιό καλό υλικό της διαπλοκής, της διαφθοράς και της υποτέλειας.

2 σχόλια:

  1. Εφυγα το 2008 με σύνταξη μεικτά 3100 από τον ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ), Ημουν Γενικός Διευθυντής στον όμιλο. Έπαιρνα καθαρά 2.300 ευρώ. Σήμερα παίρνω 1350. Εχω δάνειο στεγαστικό 1250 ευρώ το μήνα. Τα ετήσια έσοδα μου ήταν 2300Χ14=32200 ευρώ. Σήμερα τα ετήσια έσοδα μου είναι 1350Χ12=16200 ευρώ. Τα χαράτσια κατοικίας έχουν τριπλασιαστεί. Αυτά για τα Ευγενή Ταμεία που αναφέρουν μερικοί απατεώνες... Και όπως καταλαβαίνεις έχω ΠΛΗΡΩΣΕΙ χρυσάφι το ΤΑΠ-ΟΤΕ που λυμαίνεται το ΙΚΑ του πρώην Προέδρου της ΟΜΕ-ΟΤΕ και νυν ταμεία του ΠΑΣΟΚ, και Διοικητή του ΙΚΑ, αποφοίτου των ΚΑΤΕΕ σπυρόπουλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απλά τραγικό, είναι κάτι μεγαλύτερο. Και δυστυχώς όλοι αυτοί και οι περισσότεροι από εμάς, παρατηρούμε είτε απαθείς ή με υποκριτικό ενδιαφέρον, αλλά πάντα απραγείς.

      Διαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.