Τροπολογία-σκάνδαλο χαρίζει δημόσιο δάσος στο Ίδρυμα Όρους Σινά!

Με φωτογραφική τροπολογία που δασολόγοι χαρακτηρίζουν σκάνδαλο, το υπουργείο Περιβάλλοντος χαρίζει δημόσιο δάσος στο Ίδρυμα Όρους Σινά και ανατρέπει όλη τη δασική νομοθεσία και κάθε έννοια δικαίου προκειμένου να αναπτυχθούν «ιερές» μπίζνες!
Η τροπολογία έχει ενταχθεί σε άσχετο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στο  «Ρυθμίσεις υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» και μάλιστα η φωτογραφική της διάσταση αποκρύβεται επιμελώς και αποκαλύφθηκε από τη συνοδευτική του σχεδίου νόμου έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 7 του σχεδίου νόμου προβλέπεται η αναδρομική παράταση από τις 25
Αυγούστου 1998 και για 23 χρόνια μέχρι τις 24 Αυγούστου 20121 (!) της παραχώρησης κατά κυριότητα και χωρίς αντάλλαγμα στο Ίδρυμα Όρους Σινά δημόσιας δασικής έκτασης 290 στρεμμάτων για τη δημιουργία διεθνούς συνεδριακού κέντρου στην περιοχή Τραγάνας Φθιώτιδας.
Μάλιστα, το άρθρο προβλέπει ακόμα ότι για τα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή όπως διευκρινίζει τα Πατριαρχεία της Ανατολής και την αυτοδιοίκητη Ιερά Μονή και Αρχιεπισκοπή του Όρους Σινά, το καθεστώς των δημοσίων δασικών εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί κατά κυριότητα ή κατά χρήση, δεν θίγεται από μεταγενέστερο χαρακτηρισμό των εν λόγω εκτάσεων ως δάση εφόσον έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες υλοποίησης των έργων αυτών!

Με απλά λόγια αποχαρακτηρίζουν σκανδαλωδώς 290 στρέμματα δάσους και χαρίζουν δημόσια περιουσία στο ΙΟΣ για να κατασκευάσει διεθνές συνεδριακό κέντρο!

Επισημαίνεται ότι η έκταση των 290 στρεμμάτων δάσους και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα είχε παραχωρηθεί το 1993 με σκοπό την κατασκευή εντός πενταετίας, εγκαταστάσεων οι οποίες θα εξυπηρετούσαν πολιτιστικούς, φιλανθρωπικούς, επιστημονικούς και κοινωφελείς σκοπούς του Ιδρύματος Όρους Σινά. Η πράξη της παραχώρησης προέβλεπε, όμως, ότι ο παραχωρησιούχος πρέπει μέσα σε 5 χρόνια (συν 2 χρόνια παράταση) να έχει ολοκληρώσει τον σκοπό του, διαφορετικά, «η μη συμμόρφωση των όρων συνιστά λόγο υποχρεωτικής ανάκλησης της παραχωρήσεως».

Αντί όμως το ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας παραχώρησης αφού ο «ιερός» σκοπός δεν υλοποιήθηκε κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και λογικής  προχωρά σε βαθιά υπόκλιση και παραδίδει περιουσία του ελληνικού δημοσίου.

 Σημείωση: Στη φωτογραφία ο Ιερός Ναός Προφήτου Μωυσέως στην Τραγάνα που ανεγέρθη απο το ΙΟΣ εντός του δημοσίου δάσους και εγκαινιάστηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2013. Με την τροπολογία παραδίδεται και το υπόλοιπο δάσος για τις «ιερές» μπίζνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.