Η IBM πίσω από τη μηχανοργάνωση των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Γ' Ράιχ και του Ολοκαυτώματος; Ο αμερικανικός κολοσσός στενός συνεργάτης του Χίτλερ; Ναι! Και δεν ήταν ο μόνος...
Αυτό είναι το αντικείμενο του – καθόλου νέου – πολύκροτου βιβλίου-μελέτης του ερευνητή-δημοσιογράφου Έντγουιν Μπλακ με τίτλο: IBM and the Holocaust: The Strategic Alliance between Nazi Germany and America's Most Powerful Corporation [η IBM και το Ολοκαύτωμα : Η στρατηγική συμμαχία της ναζιστικής Γερμανίας και της πιο ισχυρής εταιρείας των ΗΠΑ, εκδ. Crown, 2001].
Στις 528 σελίδες του, ο συγγραφέας εκθέτει λεπτομερειακά τις δοσοληψίες και τις συμφωνίες της
παγκοσμίως γνωστής IBM με τον Χίτλερ κατά τη δεκαετία του '30 και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ αναλύει και τους τρόπους με τους οποίους οι τεχνολογίες του εταιρικού κολοσσού διευκόλυναν τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.Αυτό είναι το αντικείμενο του – καθόλου νέου – πολύκροτου βιβλίου-μελέτης του ερευνητή-δημοσιογράφου Έντγουιν Μπλακ με τίτλο: IBM and the Holocaust: The Strategic Alliance between Nazi Germany and America's Most Powerful Corporation [η IBM και το Ολοκαύτωμα : Η στρατηγική συμμαχία της ναζιστικής Γερμανίας και της πιο ισχυρής εταιρείας των ΗΠΑ, εκδ. Crown, 2001].
Στις 528 σελίδες του, ο συγγραφέας εκθέτει λεπτομερειακά τις δοσοληψίες και τις συμφωνίες της
Πιο συγκεκριμένα, η ΙΒΜ μηχανοργάνωσε τα 78 ναζιστικά στρατόπεδα εξόντωσης, με τον πρόεδρό της, T. Watson, να τιμάται για τις «υπηρεσίες» τους στο Γ' Ράιχ με το μετάλλιο του Μεγάλου Σταυρού της Γερμανικής Τάξης του Αετού, το 1937.
Όσον αφορά το ευρύτερο πλέγμα συνεργασιών μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας και των Αμερικανών καπιταλιστών, βλέπε στο έτερο βιβλίο του Edwin Black, με τίτλο: Nazi Nexus: America's Corporate Connections to Hitler's Holocaust, εκδ. Dialog Press, 2009.
Δείτε τις εικόνες και το βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.