Η οικονομική κρίση μέσα από τα σκίτσα των γελοιογράφων- Πώς αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην Ελλάδα [εικόνες]

Την οικονομική κρίση μέσα από την πένα τους καταγράφουν οι σύγχρονοι Έλληνες γελοιογράφοι οι οποίοι περιγράφοντας μηνύματα και καταστάσεις της οικονομικής κρίσης, επιβεβαιώνουν το ρητό «μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις».
Αυτό φαίνεται ότι το γνωρίζουν καλά οι γελοιογράφοι που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να εκφραστούν, να παρουσιάσουν τα σημερινά προβλήματα του τόπου με χιουμοριστικό τρόπο, να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους μέσα από το γέλιο και τη σάτιρα, περιγράφοντας
παράλληλα με ειλικρίνεια όσα συμβαίνουν γύρω μας, αναφέρει το ΑΠΕ σε ρεπορτάζ του.
«Δεν ξυπνήσαμε μια ωραία πρωία και αρχίσαμε να μιλάμε για την κρίση. Οι γελοιογράφοι πάντα χρησιμοποιούμε τα σκίτσα ως τρόπο αντίδρασης. Εδώ και χρόνια μιλάμε για τα κακώς κείμενα, αυτός είναι ο ρόλος μας: να εκφράζουμε την εποχή μας και τα προβλήματά της, αλλά από μια διαφορετική οπτική γωνία» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Μαρία Τζαμπούρα, μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων. Αφορμή είναι η φιλοξενία έκθεσης 71 έργων εικοσιτεσσάρων καλλιτεχνών, από τις 15 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας, από τις 21 ως τις 25 Οκτωβρίου, στον Εκθεσιακό χώρο του ΕΛΚΕΠΑ στην Κοζάνη και από τις 26 ως τις 28 Οκτωβρίου στον παιδικό Σταθμό της Καισαρειάς Κοζάνης.
Μιλώντας για το χιούμορ, ως τρόπο έκφρασης, μεταφοράς μηνυμάτων αλλά και αντιμετώπισης της πραγματικότητας, η κ. Τζαμπούρα λέει πως ο συγκεκριμένος τρόπος «φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και αυτό κάνει την αλήθεια όχι πιο εύπεπτη αλλά πιο αποδεκτή».
«Και επειδή το χιούμορ εμπεριέχει ειλικρίνεια", προσθέτει, "αλλά και η σάτιρα εμπεριέχει ειλικρίνεια, μεταφέρουν τελικά ένα είδος αδιαμφισβήτητης αλήθειας, γι' αυτό και έχουν τόσο μεγάλη απήχηση».
Η έκθεση είναι πρωτότυπη, παρουσιάζει νέα έργα των Ελλήνων γελοιογράφων και ήδη σχεδιάζεται η μεταφορά της και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, μαζί με παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια.
Εικόνες






Φωτογραφίες: Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.