Λουτράκι. Η Μουσική Σχολή επέζησε. Δήμαρχε, τώρα πρέπει να παραιτηθούν ή να εκδιωχθούν τα μέλη του ΔΣ του Προμηθέα ή να αναλάβεις την ευθύνη.

Επιτέλους δεν μπορεί μόνιμα οι δημότες να αντιμετωπίζουν ένα θέατρο σκιών και δηλώσεις που αναιρούνται από τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους της.
Επιτέλους, δεν μπορεί να γίνει ποτέ σοβαρός προγραμματισμός και να υπάρχει αποτέλεσμα, όταν ενώ οι γονείς και οι μαθητές πληρώνουν και είναι τυπικοί, οι "αρμόδιοι" να διασύρουν τον πολιτισμό με τις συνεχείς αλλαγές θέσης, με τις μικροπολιτικές κόντρες, και με την αρχομανία τους. 
Το τελευταίο διάστημα, και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η μουσική σχολή και η φιλαρμονική ταλαιπωρήθηκαν από άτομα άσχετα με το αντικείμενο, που ο ίδιος ο δήμαρχος τους τοποθέτησε σε θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου ενός οργανισμού που ασχολείται με τις τέχνες, με τον πολιτισμό και με τον αθλητισμό. (φήμες λένε ότι σε πρόσφατο ΔΣ τους έδειξαν ένα μουσικό όργανο και μια μπάλα, και οι περισσότεροι ακόμη σταυροκοπιούνται και
ψάχνονται).
Φέτος, για μια ακόμη φορά, έγιναν συναντήσεις επί συναντήσεων. Έγιναν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Μουσικής Σχολής και της Φιλαρμονικής, οι οποίες προτάσεις έγιναν αφορμή μένους κατά του προέδρου του Προμηθέα Ν. Λόη.
Μάλιστα, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ, επιτέθηκαν με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς κατά του Ν. Λόη, ο οποίος παρά τις μειώσεις κατά 70% και 80% αντίστοιχα από τις προηγούμενες χρονιές του προϋπολογισμού, καταφέρνει να ανταποκριθεί και να κρατά σε λειτουργία και τον πολιτισμό, και τον αθλητισμό.
Και τελικά; Αφού αναστάτωσαν τους γονείς οι οποίοι αγωνιούσαν. Αφού όλοι πήραν θέση απέναντι στην προφανή και ενδεδειγμένη. Αφού έγιναν για μια ακόμη φορά μπάχαλο....ήρθε χθες ο ίδιος ο δήμαρχος, και με νέα κυβίστηση αποφάσισαν αυτό που θα μπορούσε να είχε γίνει εξ αρχής.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΠΑΠ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που θα συσταθεί. Στη διαδικασία θα εμπλακεί το Υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια, ο Δήμος και στη συνέχεια η επιχείρηση θα ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο (όταν κάποια στιγμή υλοποιηθεί και εάν).
Μέχρι τότε η Μουσική Σχολή και η Φιλαρμονική θα λειτουργεί με το παλιό καθεστώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
Η Φιλαρμονική θα συνεχίσει και στη συνέχεια το έργο της με τους ίδιους όρους.
Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη.
Μετά από ολα αυτά, και ειδικά μετά την δικαίωση της πλευράς του προέδρου Ν. Λόη, αλλά και όλων αυτών που ακούστηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, οφείλεις να ζητήσεις ΑΜΕΣΑ την παραίτηση των μελών του ΔΣ ή να τους ζητήσεις να αποχωρήσουν, αντικαθιστώντας τους με άλλους οι οποίοι αφενός θα έχουν σχέση με τα αντικείμενα του Προμηθέα, και αφετέρου θα συμμετέχουν επειδή θέλουν να προσφέρουν στο σύνολο, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στους δημότες, και όχι στην αρχομανία τους, στις πολιτικές τους επιδιώξεις και στις ενδεχόμενες ιδιοτελείς προσδοκίες τους.
Επιτέλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.