Τροπολογία: Στη Φυλακή Όποιος Αντιδρά Στις Αποφάσεις ΕΕ Και ΟΗΕ!

Ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης
Όταν ο Σαμαράς δήλωνε στην Ουάσινγκτον πως σκοπεύει να τσακίσει το «άλλο άκρο που ζητάει έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ» δεν αστειευόταν.
 Μια μέρα μετά την ψήφιση –δυστυχώς και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- της «τρομορύθμισης» του άρθρου 187Α, η κυβέρνηση κατέθεσε μια απίστευτη -φασιστικής έμπνευσης- τροπολογία (στο νομοσχέδιο «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων, καταδίκων και κρατούμενων σε άδεια» γνωστή σαν βραχιολάκια) που προβλέπει ποινική δίωξη και φυλάκιση σε όσους αμφισβητούν στην πράξη τις αποφάσεις της ΕΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
 Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα και ζήτησαν την απόσυρση του αντιδημοκρατικού εκτρώματος. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική
επιτήρηση κατάδικων και υπόδικων, υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Συγκεκριμένα η τροπολογία της ντροπής αναφέρει:
«Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών εκτός αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν».
Με αυτή την τροπολογία π.χ αν η ΕΕ πάρει απόφαση υπέρ του αποκλεισμού της Γάζας, τότε όλοι όσοι συμμετέχουν σε ανθρωπιστικές αποστολές όπως το «ένα καράβι για την Γάζα» τιμωρούνται με φυλάκιση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έξι μηνών!
H εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, σημείωσε ότι στόχος είναι να τρομοκρατούνται όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούν κράτη και οργανώσεις.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε πως:
«το ΚΚΕ δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω, η απειθαρχία και η ανυπακοή είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που θέλει την πρόοδο της κοινωνίας».
Υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της, όσοι διαδήλωναν κατά του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία «θα έπρεπε να φυλακιστούν, όσοι επίσης διαφωνήσουν αύριο με επέμβαση στη Συρία -την οποία μπορεί να την νομιμοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας- μπορεί και αυτοί να τιμωρηθούν, το θεωρούμε απαράδεκτο, ποινικοποιείται η πολιτική δράση για όποιον διαφωνεί με αποφάσεις της ΕΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
«Δεν είχαμε σκοπό να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο, παρών θα ψηφίζαμε», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, σημειώνοντας, όμως, ότι μετά την προσθήκη τροπολογιών όπως η προηγούμενη, που επιτρέπει για παράδειγμα την φυλάκιση ανθρώπων που μαζεύουν χρήματα υπέρ οργανώσεων στην Παλαιστίνη μόνο και μόνο επειδή αυτές θεωρούνται τρομοκρατικές από τη διεθνή κοινότητα, αλλά και άλλης για την άρση των προσωπικών δεδομένων για μία σειρά οργανώσεων, θα καταψηφίσουν. Μίλησε, για κίνδυνο επέκτασης τέτοιου είδους μέτρων, όπως έγινε στο παρελθόν με τις κάμερες, που πλέον υπάρχουν και στους χώρους δουλειάς.
Την απόσυρση της τροπολογίας εκτός από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΞ. ΕΛ Νότης Μαριάς. Αντίθετα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήταν θετικοί (παρά τις ενστάσεις του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ για αποσαφηνίσεις και διευκρινίσεις επί της τροπολογίας).


mao.gr

2 σχόλια:

  1. Geo, δες το, και στο χέρι σου, το αναρτάς ή όχι.
    Ο τίτλος του, "Βελούδινη Χούντα"
    http://diogenisoskilos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_24.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.