Η δημοσιογραφία ως… αδίκημα

Στη δικογραφία για την «εγκληματική οργάνωση» των κατοίκων της Ιερισσού, που διαμαρτύρονται για τα χρυσωρυχεία, είδαμε έκπληκτοι να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνεντεύξεις με δημοσιογράφους. 
Οι οποίες ήταν τόσο… ύποπτες, που δημοσιεύτηκαν στην «Ελευθεροτυπία» και σε άλλα ΜΜΕ, ελληνικά και διεθνή!
Εως τώρα υποψιαζόμασταν ότι η Αστυνομία παρακολουθεί δημοσιογράφους, αλλά δεν περιμέναμε ότι η «διαμόρφωση συνθηκών επηρεασμού της κοινής γνώμης» θα ήταν
επιβαρυντικό στοιχείο μιας ήδη φορτωμένης με οργουελικά «εγκλήματα σκέψης» δικογραφίας!
Αν ψάξουμε τα αρχεία, θα βρούμε δεκάδες συνεντεύξεις πολιτικών και άλλων προσώπων, που σήμερα είναι τρόφιμοι φυλακών, όπως ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Κανείς δεν διανοήθηκε να παρουσιάσει τις συζητήσεις τους με δημοσιογράφους ως επιβαρυντικό στοιχείο, όσο κι αν είχαν προσπαθήσει να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.
Στην ουσία, όποιος σκέφτηκε να προσθέσει αυτά τα στοιχεία στη δικογραφία έχει κάνει ένα τρομερό άλμα στο κενό όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, όπου παρεμπιπτόντως η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση 84 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από αρκετές αφρικανικές χώρες.
Ταυτόχρονα -και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του όποιου Κλουζό το σκέφτηκε- εύκολα ερμηνεύεται ως τρομοκράτηση πολιτών και δημοσιογράφων. Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα για μια χώρα που θέλει να ονομάζεται «δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.