Καταδίκη 6 μηνών με 3ετή αναστολή στον π. δήμαρχο Π. Παύλου από το Εφετείο Ναυπλίου

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή και τα έξοδα της δίκης εκ € 500, καταδίκασε με την υπ’ αρ. 93/2013 απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Ναυπλίου τον πρώην δήμαρχο Λουτρακίου Παύλο Παύλου, για την άσφαλτο 200 μέτρων μήκους και 4 πλάτους που είχε ρίξει στην κηρυχθείσα αναδασωτέα περιοχή στον οικισμό Βαμβακιές της κοινότητας Πισσίων του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Το Δικαστήριο καταδίκασε τον Παύλο Παύλου κρίνοντας ουσιαστικά αβάσιμους τους ισχυρισμούς του ότι δεν γνώριζε ότι η προς; ασφαλτόστρωση οδός βρισκόταν εντός αναδασωτέας εκτάσεως, ότι ο δρόµος αυτός είχε διανοιχθεί παράνοµα, ότι πίστευε ότι η οδός αυτή
είχε διανοιχθεί νοµίµως, ότι την απόφαση ασφαλτόστρωσης έλαβε το δηµοτικό συµβούλιο, όφειλε δε να την εκτελέσει και τέλος ότι ουδεµία εντολή έδωσε ο ίδιος για την ασφαλτόστρωση του επίµαχου δρόµου.
Στο σχέδιο της απόφασης σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press αναφέρεται ότι το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος τότε αιρετός επί 2 τουλάχιστον 4ετίες δήµαρχος γνώριζε πολύ καλά από καταγγελίες, αλλά και από την σωρεία των προβληµάτων που είχαν δηµιουργήσει οι αυθαίρετοι οικισµοί στους οποίους οδηγούσε ο επίµαχος δρόµος, τον χαρακτήρα της µείζονος εκτάσεως ως αναδασωτέας, τον αυθαίρετο χαρακτήρα του επίµαχου δρόµου, είχε λάβει προειδοποιήσεις από το Δασαρχείο Λουτρακίου για αποφυγή ενεργειών στην αναδασωτέα έκταση, εν τούτοις δε, για ψηφοθηρικούς λόγους, προεδρεύοντας στο δηµοτικό συµβούλιο έλαβε την ως άνω απόφαση ασφαλτοστρώσεως του επίµαχου δρόµου, αν και γνώριζε ότι επιχειρεί σε αναδασωτέα έκταση.

Επισημαίνεται ότι πρωτόδικα ο Παύλος Παύλου είχε καταδικασθεί από το τριμελές Εφετείο Ναυπλίου σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, αλλά το πενταμελές Εφετείο για να προβεί στη μείωση της ποινής του έλαβε υπόψη το βαθµό της εγκληµατικής του διάθεσης, όπως εκδηλώθηκε στην πράξη του αυτή, τα αίτια από τα οποία ορµήθηκε για να διαπράξει το έγκληµα, την αφορµή που του δόθηκε, το σκοπό που επεδίωξε κατά τα αναφερόµενα στο σκεπτικό, το χαρακτήρα του και το βαθµό της ανάπτυξής του, τις ατοµικές και κοινωνικές περιστάσεις και τον προηγούµενο βίο του, τη διαγωγή του µετά την πράξη, και ιδιαίτερα τη µετάνοια που επέδειξε και την προθυµία του να επανορθώσει τις συνέπειες της πράξης του.

Από το L-Press

9 σχόλια:

  1. δεν ξανακάνω φυλακή με τον Καπέτανακη που έχει τούρλα το μουστάκι τα συμφωνήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ούτε και οι δικαστές δεν τρώνε το κουτόχορτο του κυρίου Παύλου. Μόνο αποκούμπι του πλέον είναι τα παπαγαλάκια, αλλά ακόμη και με αυτά δεν τραβάει η ομάδα με τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολίτες, δημοσιογράφοι, ιστολόγια, δικαστές, κακοί δημοτικοί σύμβουλοι έχουν στήσει με ομάδα και πολεμάνε τον ψυχίατρο, σαν δεν ντρέπεστε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άμα ο άνθρωπος που ήταν δήμαρχος 12χρόνια δεν ξέρει που πρέπει να ρίξει άσφαλτο είναι μια καλή δικαιολογία να τον ξανακάνουμε δήμαρχο άλλα 5 χρόνια μήπως και το μάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παιδί είναι μικρό και έκανε λάθος ,,,,,,,το λαμόγιο ,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8.41 ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεέ μεγαλοδύναμε που είσαι εκεί απάνω, ρίξε φωτιά και κεραυνό σε κάθε λαοπλάνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.