Από την Κατοχή στα Μνημόνια: Η Ελλάδα των δοσίλογων και των μαυραγοριτών μέσα από ένα συγκλονιστικό 5λεπτο βίντεο της "Ελληνοφρένειας"

Μια πικρή αλλά απόλυτα αληθινή ιστοριούλα παρακολουθήσαμε προχθές, την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου, απ' την τηλεοπτική εκπομπή «Ελληνοφρένεια». 
Οι συντελεστές της εκπομπής μέσα σε ελάχιστα λεπτά ξεδιπλώνουν την οδυνηρή πραγματικότητα που διατρέχει ολόκληρη τη νεότατη ελληνική πολιτική Ιστορία.
Ότι, δηλαδή, στη χώρα μας από την εποχή που αυτή βρισκόταν υπό κατοχή από τις δυνάμεις του άξονα μέχρι σήμερα,. τα πουλημένα τομάρια που είτε ασκούσαν και ασκούν το «επάγγελμα» του πολιτικάντη, του δοσίλογου ή του μαυραγορίτη -προσαρμοσμένο σήμερα στις
τωρινές συνθήκες- «απολαμβάνουν» διαχρονικά «καταξίωση» από το πολιτικό σύστημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι δοσίλογοι και μαυραγορίτες της κατοχής όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν μετά την απελευθέρωση, αλλά αρκετοί απ' αυτούς κλήθηκαν να στελεχώσουν καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού.
Δώστε βάση ιδιαίτερα στο απόσπασμα από το 4:11 μέχρι το τέλος: όπως "προέβλεψε", άλλωστε, ο πρωταγωνιστής της ιστοριούλας...

ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΠΟΤΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.