Αυτά είναι τα 32 μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2014

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά… 32 μέτρα - «χειρουργικές παρεμβάσεις», ετοιμάζεται να προσθέσει στην καθημερινότητα η κυβέρνηση για το 2014 παρά τις δηλώσεις για μη επιβολή οριζόντιων μέτρων μέσα στην επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το περιεχόμενο των μέτρων ήδη έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται από το οικονομικό επιτελείο και πλέον θεωρείται δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις θα αφορούν σε αύξηση φόρων, κατάργηση φοροαπαλλαγών, περικοπές δαπανών και αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ειδικότερα, όπως καταγράφει την λίστα των «χειρουργικών παρεμβάσεων» η εφημερίδα, τα μέτρα είναι:
1. Νέες αυξήσεις σε τιμολόγια ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ2. Αύξηση τιμής εισιτηρίων ΟΣΕ και Προαστιακού3. Αύξηση τιμής εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών4. Διατήρηση έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για ακόμα τρία χρόνια5. Η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011 πήρε παράταση έως και τα εισοδήματα του 20166. Αύξηση τελών κυκλοφορίας7. Φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα πάνω από 1929 κ.ε.8. Κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων9. Κατάργηση της ισχύουσας κλίμακας στο φόρο εισοδήματος. Η νέα κλίμακα θα ισχύει από το 2014 και προβλέπει μόνο τρία κλιμάκια για μισθωτούς και συνταξιούχους10. Κατάργηση αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους και αντικατάσταση με έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ σε όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ11. Κατάργηση φοροαπαλλαγών για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια κύριας κατοικίας και των παιδιών που σπουδάζουν, ασφάλιστρα και δίδακτρα φροντιστηρίων12. Αλλαγή κλίμακας φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών. Κατάργηση αφορολόγητου των 5.000 ευρώ ενώ δεν προβλέπεται έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.13. Νέος φόρος ακινήτων που θα ενσωματώνει το χαράτσι και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο νέος φόρος θα πρέπει να φέρει στα ταμεία 2,9 δισ ευρώ14. Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό15. Ακόμα μεγαλύτερη περικοπή φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου16. Αύξηση χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στη νησιά17. Κατάργηση της έκπτωσης από ιατρικές δαπάνες18. Περικοπές σε επικουρικές συντάξεις19. Περικοπές στα εφάπαξ20. Απολύσεις 11.000 δημοσίων υπαλλήλων21. Διαθεσιμότητα όσων υπαλλήλων δεν εντάχθηκαν στο μέτρο το 201322. Περικοπή φαρμακευτικής δαπάνης23. Περικοπή δαπάνης για ιδιωτικά θεραπευτήρια24. Μείωση ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από το 23%25. Συγχωνεύσεις σχολείων26. Συγχωνεύσεις εφοριών27. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων28. Διεύρυνση ασφαλιστικής βάσης Ταμείων όπως ο ΟΑΕΕ29. Κλείσιμο ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτοτελώς30. Περαιτέρω περικοπή δημόσιων επενδύσεων, ακόμη και αναδρομικά απο το 201331. Αύξηση ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα32. Απελευθέρωση πλειστηριασμών 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.