Δείτε ποιο είναι το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2014! Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα;;

Στην εγκύκλιο που έχει στείλει ο κύριος Στουρνάρας και η κυβέρνηση του σε όλα τα υπουργεία πριν την σύνταξη του κρατικού προύπολογισμού έβαλε ανώτατο πλαφόν δαπανών ανα υπουργείο.
Εκείνο όμως που έχει μεγάλη αξία και πρέπει να τονιστεί είναι το γεγονός πως το υπουργείο οικονομικών θα διαθέσει δαπάνη ύψους 110.000.000 ευρώ για έξοδα εκταμίευσης δανείου του μηχανισμού στήριξης των τραπεζών EFSF.
Aναρωτιέται λοιπόν ο Ελληνικός λαός την ώρα που ο κύριος στουρνάρας κόβει δαπάνες από τα νοσοκομεία σχολεία δημόσιες υπηρεσίες κόβει μισθούς και συντάξεις διαθέτει αυτό το τεράστιο ποσό για μεσιτείες που αφορούν την επιβίωση των τραπεζιτών; Δείτε το...


Από τα 98 δις ευρώ που σε χρεώσανε Ελληνικέ λαέ τα 48 δις πήγανε στις τράπεζες!




Δώσανε 49 δις ευρω για να στηρίξουν τις τράπεζες και θα τις πουλήσουν με 17 δις!!!

Τέτοια δημιουργική πολιτική κύριε Στουρνάρα να μας πείτε σε ποιο πανεπιστήμιο την μάθατε!
Κάνατε τις τράπεζες βιώσιμες και ο Ελληνικός λαός πεθαίνει και αυτοκτονεί!

Μάντεψε επίσης ποιος θα πληρώσει το χρέος από την έκδοση ομολόγων που είχε δώσει η κυβέρνηση Καραμανλη προς της τράπεζες. Μα φυσικά εσύ...


Πολλοί θα αναρωτηθούν ποιος είναι τελικά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περί μισθών και συντάξεων για το 2014, ας δουν τι προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών προς όλα τα αρμόδια υπουργεία. Και επείδη τον τελευταίο καιρό ακούμε από κυβερνητικά χείλη πως δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές προφανώς ξέχασαν τον εφαρμοστικό νόμο που ψήφισαν και προβλέπει μειώσεις έως το 2016!


Τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια τι σε περιμένει Ελληνικέ λαέ. 2,3 δις επιπλεον άμεσους φόρους και 2,8 δις από περιστολή δαπανών σε μισθούς συντάξεις και υγειονομική περιθαλψη αυτό είναι το κοκτέιλ που μας ετοιμαζει η κυβερνηση σαμαρα


Η υποκρισία της πολιτικής δεν έχει τελειωμό και επειδή κάποιοι μας μιλούσαν για απολύσεις μόνο επιορκών δημοσίων υπαλλήλων δείτε τι λέει η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής για το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδος το οποίο το υπογράψανε από το 2010 και στο οποίο προβλέπεται η απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015!


Και επειδή ο κύριος Σαμαράς και η κυβέρνηση του μας είπαν πως το 2014 η χώρα θα βγει στις αγορές ας δούμε λοιπόν τι λέει το προσχέδιο του τακτικού προύπολογισμού.


Ερωτηματικό επίσης παραμένει το πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που προκύπτει, καθώς η κυβέρνηση το τοποθετεί στα 600 εκατ., η τρόικα το ανεβάζει στα 2-3 δις ευρώ και τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες να «κλειδώσει» κοντά στο 1 δις .

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στο 68ο Δελτίο του Δημόσιου Χρέους όπως αυτό εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά το χρέος μέχρι το τέλος του 2012 προσέξτε στη 2η σελίδα, το χρέος που γράφει:  Λίγο περισσότερα από 305 δις ευρώ. Εδώ όμως έχει γίνει μια μεγάλη... λαμογιά: Κοιτάξτε στην δεύτερη στήλη που αναγράφει: «Ομόλογα εκδοθέντα στην αγορά εσωτερικού. Στις 30/9/2012 το ποσό ήταν 113, 904 δις ευρώ και ξαφνικά τον Δεκέμβριο πέφτει στα 81,67 δις ευρώ!

Τεχνητή-πλασματική μείωση- λογιστικό κόλπο, προκειμένου οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών να μην εγγράψουν το ποσό των 35 περίπου δις ευρώ από απλήρωτα ομόλογα τα οποία τα αντάλλαξαν.(http://www.minfin.gr/pdf/Δελτίο68Ν.pdf)

Εξαφάνισαν δηλαδή το ποσό αυτό των 35 δις το οποίο όμως εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να το εγγράψουν στο χρέος μέσα στους επόμενους μήνες όπως και έκαναν τον Ιούνιο δείτε το (http://www.minfin.gr/pdf/Δελτίο_Νο70.pdf): 
Η λογιστική αυτή απάτη έγινε σκοπίμως, εξαιτίας των 35 δις ευρώ που έλαβε η κυβέρνηση ως δάνειο από τους δανειστές τον περασμένο Δεκέμβριο και το οποίο χρησιμοποίησε για την περιβόητη ανακεφαλαίωση των Τραπεζών! 
Δεν ήθελαν λοιπόν να εμφανίσουν τα επιπλέον 35 δις ευρώ, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν πλαστή εικόνα για την οικονομία της χώρας. Αυτό μπορεί να το συμπεράνει κανείς, κάνοντας με μια εύλογη ερώτηση: 
Πώς είναι δυνατόν το χρέος από τον Ιούνιο του 2012 που ήταν 303 δις ευρώ να εμφανίζει αύξηση μόνον 2,5 (περίπου) δις μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν μάλιστα τον τελευταίο μήνα του 2012 λάβαμε δάνειο 35 δις ευρώ; Πήραμε δάνειο 35 δις ευρώ και το χρέος παρέμεινε στάσιμο; 
Η απάντηση είναι απλή: Η κυβέρνηση αντάλλαξε ομόλογα (ίσης περίπου αξίας με το δάνειο που πήρε) για να ισοσκελίσει τη διαφορά.

Συνεπώς, στα 305 δις ευρώ πρέπει να προσθέσουμε και τα 35 δις ευρώ του νέου δανείου Δεκεμβρίου, ώστε να είμαστε ακριβείς.

Άρα 305+35=340 δις ευρώ. Εάν σε αυτά τα 340 δις προσθέσουμε και τα 140 δις ευρώ από το δεύτερο πακέτο δανείου που πήγε στις Τράπεζες και το οποίο πήγε όλο στα ταμεία των Τραπεζών χωρίς να περάσει ούτε ένα ευρώ στην πραγματική οικονομία, τότε έχουμε: 340+140= 480 δις ευρώ.

Κρατήστε τα 480 δις ευρώ γιατί δεν τελειώσουμε, έχουμε συνέχεια. 
Για δείτε το Νο 65 Δελτίο Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών (http://www.minfin.gr/pdf/Δελτίο_Νο65.pdf): 

Τον Μάρτιο του 2012 το χρέος ήταν 280 (περίπου) δις ευρώ, για να εκτοξευτεί στα 303 (περίπου) δις ευρώ. Αυτή η απότομη εκτόξευση των 23 δις ευρώ μέσα σε ένα τρίμηνο, οφειλόταν στα 23 από τα 93 δις ευρώ που είχαν λάβει οι Τράπεζες ως δάνειο, προκειμένου να το διαθέσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε καταναλωτικά δάνεια.

Ως συνήθως, οι Τράπεζες δεν έδωσαν πάλι φράγκο αλλά το χρέος πέρασε όλο στις πλάτες του λαού. Άρα έχουμε 93-23=70 δις ευρώ. Και ο τελικός λογαριασμός χρέους, είναι: Τα 480 δις ευρώ που κρατήσαμε + 70= 550 δις ευρώ!!!

Ο Στουρνάρας συνεπώς είπε την αλήθεια, έστω και αν του ξέφυγε και μας φορτώνει τα 233 δις που είχαν πάρει οι τραπεζίτες μέχρι τον Απρίλιο του 2012!!!

Οπότε έχουμε Δημόσιο Χρέος 303 δις + 247 δις οι Τραπεζίτες = 550 δις. που ΕΧΟΥΜΕ(;;) πάρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.