Από το no job στο...mini job!

Έτσι λοιπόν με λίγα λόγια, για να καταφέρουν να μειώσουν κάπως τα νούμερα της ανεργίας θα μας αναγκάζουν ουσιαστικά -καθώς όποιος δεν επιθυμεί απλά θα απολύεται, τόσο απλά- να δουλεύουμε για 5,6 μπορεί και 7 ωρίτσες για 300 και 350 ευρώ!
Απλά και ξάστερα...Θέλετε δουλειά; Καλώς!
\Ελάτε να δουλεύετε 5 ώρες συν μετά το κλείσιμο για καθαρισμό, προετοιμασία της επόμενης ημέρας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο που σύνολο θα βγαίνουν πάλι 8ωρο για 350 ευρουλάκια (και εδώ είναι η μαγκιά καθώς οι εργοδότες και οι μεγάλες επιχειρήσεις θα βγούνε πάλι κερδισμένες καθώς θα δουλεύουνε όλοι σαν τα σκυλιά και θα μειώσουν τα λεφτά που θα μας δίνουν λόγου του ότι θα είναι το μοντέλο της "μικροεργασίας" ή αλλιώς mini job το οποίο εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και αρκετό καιρό στην Γερμανία και έτσι η φίλτατη Μέρκελ μας
πουλάει το παραμύθι της ανταγωνιστικότητας που έχει η Γερμανία...
Άντε να μας δω από Σεπτέμβρη τι έχει γίνει. Νέο κούρεμα περιμένουμε, νέο Μνημόνιο σίγουρα είναι μέσα στην ατζέντα των 300 χαραμοφάηδων της Βουλής μας, θα μας έρθει και αυτό στο κεφάλι άντε και καλά λεξοτανίλ!

Σύμφωνα με την Real News, στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%.

Προβλέπεται, λοιπόν, η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.

psifiakoohiro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.