κε Ρεμαντά. Η μισθοδοσία είναι υποχρέωση, και όχι φιλανθρωπία. Δυο ερωτήματα του L1 για ανοιχτό διάλογο.

Ο επικεφαλής της διοίκησης του Καζίνο, κος Ν. Ρεμαντά, προέβη σε νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους, δηλώνοντας: "δεν γνωρίζω τι και εαν θα πληρώσω τους εργαζόμενους τον Οκτώβριο"!!!
Επίσης, δήλωσε ότι "φταίνε οι δημοτικοί άρχοντες που καθυστερούν τη διαδικασία της μετατροπής, αφού οι μέτοχοι έχουν τα ωραία τους χρηματάκια διαθέσιμα και περιμένουν το δήμο", δημιουργώντας έτσι ένα μέσο πίεσης στη πλάτη των εργαζομένων.
κε Ν. Ρεμαντά, θέλω να απευθύνω δυο δηλώσεις, και εάν θέλετε απαντάτε, ή το συζητάμε και δημοσίως (τώρα που έχετε πάρει το...κολλάει με τις συνεντεύξεις τύπου).
-- Εάν υπάρχουν τα χρήματα από τους μετόχους, γιατί δεν εξασφαλίζετε -αν μη τι άλλο- τους μισθούς των εργαζομένων. Έχετε καταλάβει ότι λειτουργείτε ακριβώς όπως και η τρόϊκα με τους γνωστούς εκβιασμούς της για το εάν θα πάρουμε τη δόση, εάν θα πτωχεύσουμε, εάν θα φύγουμε από το ευρώ
κλπ; Αν όντως υπάρχουν τα χρήματα, ας τα καταθέσουν σε ένα λογαριασμό ή ας τα βάλουν στο παρακαταθηκών και δανείων ή ας εμφανίσουν μια τραπεζική εγγυητική επιστολή η οποία θα καταπίπτει υπέρ της νέας εταιρείας, άμα τη μετατροπή της. Δεν ξέρω αν θυμάστε πάντως, αλλά εσείς είχατε δηλώσει ότι οι οφειλές θα καλυφθούν με δανεισμό, άρα μάλλον λεφτά δεν υπάρχουν.
-- Τι νομίζετε ότι είναι η μισθοδοσία των εργαζομένων. Φιλανθρωπία; Ελεημοσύνη; Δικαίωμα σας; Μήπως δεν θα εργαστούν οι εργαζόμενοι τον Οκτώβριο για να δικαιούνται τον μισθό τους; Όταν οι εργαζόμενοι εργάζονταν όπως και τώρα, αλλά τότε υπήρχαν κέρδη, οι μέτοχοι τα έπαιρναν με δόσεις ή έναντι; Ή έχετε την ψευδαίσθηση ότι οι επιχειρήσεις είναι μόνο για να παίρνουν κέρδη, και όταν απόρροια της δικής τους διαχείρισης ή των φαινομένων των καιρών οδηγείται σε ζημιές, θα πρέπει να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ο δήμος και οι δημότες; Μου φαίνεται ότι δεν το έχετε καταλάβει σωστά το επιχειρείν.

κε Ρεμαντά, και αγαπητοί κ.κ. μέτοχοι. Εφόσον έχετε τα χρήματα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Και δεν σας λέω ότι θα έπρεπε να καλυφθούν από την CHL μέσω αύξηση κεφαλαίου ή άντλησης ρευστότητας, γιατί αυτά θα έπρεπε να σας τα πουν οι ταγοί της πόλης από την πρώτη στιγμή, δείχνοντας σας έτσι τον δρόμο της παραμονής σας ή όχι σε αυτή την επιχείρηση.
Και εν πάσει περιπτώσει, εαν δεν μπορείτε να καλύψετε (από τα σωρευμένα κέρδη των προηγούμενων ετών), τις οφειλές και τις υποχρεώσεις σας, το καταστικό και το ΦΕΚ ίδρυσης προβλέπουν και την αποχώρηση του ενός εκ των δυο κοινοπρακτούντων μελών, και προβλέπεται ακριβώς τι μπορεί να γίνει για αυτό.
Οι εργαζόμενοι έχουν μάθει να κάνουν υπομονή τους τελευταίους 20 μήνες. Θα κάνουν λίγο παραπάνων μέχρι να αντικατασταθεί η μια πλευρά αν χρειαστεί.

κε Ρεμαντά, όχι δεν είμαι της πόλωσης. Αλλά επειδή εσείς διοικείτε, εσείς είστε αυτοί που έχετε την υποχρέωση εξεύρεσης λύσης. Εαν δεν μπορείτε, πείτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.