Πρόωρες εκλογές και πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Economist

Ως κρίσιμο για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει το 2014 ο Economist, καθώς “βλέπει” ανάκαμψη και εκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.
Επισημαίνεται ότι το ελληνικό ΑΕΠ έχει βρεθεί 25% χαμηλότερα από το γ’ τρίμηνο του 2007, ενώ η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ύφεση 4,5% το 2013, ποσοστό αναθεωρημένο από το αρχικό 5,5%.
Η ανάκαμψη πάντως αναμένεται το
2014 με ποσοστό 1% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 2%.
Για το 2015 εκτιμάται ότι το ΑΕΠ θα σημειώσει μεγαλύτερη άνοδο λόγω της ενίσχυσης των
εξαγωγών που θα προκύψουν από την ανάκαμψη της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η καταναλωτική και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα θα επανέλθουν, ακολουθώντας μια νέα προσαρμογή του χρέους.
Σύμφωνα πάντως με τον Economist, μια άτακτη χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ παραμένουν βασικοί παράγοντες ρίσκου της χώρας για το μέλλον.
Επίσης προβλέπει επίσης αποπληθωρισμό 0,5% για το 2013 και πληθωρισμό μόλις 0,1% για το 2014, ενώ θα υπάρξει ανάκαμψη την περίοδο 2015-2017 της τάξης του 0,8%.
Όσον αφορά το πολιτικό σκηνικό, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές που θα μπορούσαν να διενεργηθούν τον Μάιο του 2014 μαζί με τις ευρωεκλογές, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει τον πυρήνα για τη νέα διακυβέρνηση, καθώς εκτιμάται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να φτιάξει συμμαχίες.


bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.