Με… Δάνειο απο τις ανακεφαλαιοποιημενες τράπεζες η “ιδιωτικοποίηση” του ΟΠΑΠ. Ενεχυρο; Οι μετοχές του! Να πάρω έτσι την ΕΥΔΑΠ και το Καζίνο αφεντικό;

Tου “Αλιέως”
Με ΕΝΕΧΥΡΟ τις μετοχές του ΟΠΑΠ, η Emma Delta προχωρεί σε έκδοση ομολογιακού με στόχο την άντληση 400 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο μέρος της εξαγοράς του Οργανισμού, ενώ το υπόλοιπο ποσό της τάξης των 252 εκατ. ευρώ, ΘΑ χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια.

Πρόκειται για δύο επιμέρους εκδόσεις 250 εκατ. ευρώ και 150 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, η διάρκεια των οποίων θα είναι 4 έτη. Εγγυητές θα είναι η Emma Delta Ltd και η Emma Delta Hellenic Holding Ltd.
Για την πρώτη έκδοση η κάλυψη με μετοχές του ΟΠΑΠ θα αντιστοιχεί στο 45% και για τη δεύτερη στο 75%. Το κόστος χρηματοδότησης εκτιμάται μεταξύ 9-11%.
Οι βασικοί ξένοι μέτοχοι είναι οι Silchester και Fidelity με 5%, BlackRock και CapRe με 2% και η
Norges Bank με 2%.
* Όταν ο lobbystas ρωτούσε επίμονα ΠΟΣΑ χρήματα έχουν μπει ΗΔΗ στα ταμεία του Δημοσίου, κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα.
Τι δεν καταλαβαίνετε
Αδελφούλη να προσθέσω ότι την Τετάρτη 12 Ιουνίου στην ανάρτηση «ΤΗΣ ΠΟΥΤ@Ν@Σ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ …» λέγαμε επί λέξη: «Κάπνιζε το πούρο του ο Μελισαν και λέει στον Αλέκο. Αφεντικό ρίξε ένα δανειάκι 250 εκ ευρώ να τσοντάρουμε και κάτι ψιλά για να δώσουμε στους πεινάλες. Αποκρατικοποιήσεις δεν θέλουν;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.