Η μαρίνα του Ναυπλίου και της Μονεμβασιάς μέσω ΣΔΙΤ. Στο Λουτράκι κύριε;

Σ' άλλη γη σ' άλλα μέρη, αυτοί που πραγματικά προασπίζουν το συμφέρον του τόπου τους, βρίσκουν τρόπους και λύσεις, και υλοποιούν έργα όπως η Μαρίνα του Ναυπλίου, αλλά και αυτή της Μονεμβασιάς.
Στο Λουτράκι όμως, υπάρχουν δημοτικοί άρχοντες που αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις των μετόχων και συνεταίρων έναντι του δημοσίου και του δήμου, για την κατασκευή Μαρίνας. Ούτε καν μπήκαν στο κόπο να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανταλλαγής επένδυσης. Ούτε κάν ως όρο πριν τις συζητήσεις ή ως αντισταθμιστικό μέτρο.
Αντ' αυτού, όντας πρόθυμοι, συζητούν την μετατροπή της Κοινοπραξίας σε Ανώνυμο Εταιρεία, με αποτέλεσμα τον απεμπολισμό των υποχρεώσεων για την κατασκευή της Μαρίνας, εκτός από τα άλλα δικαιώματα που αποπνέουν από την μετατροπή.
Προφανώς οι πατριώτες στο τόπο έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, και έχουμε ξεμείνει με ανήμπορους,
ανίκανους και αναξιόπιστους ταγούς, οι οποίοι λειτουργούν κόντρα στις δεσμεύσεις και στα πραγματικά συμφέροντα του τόπου.
Για την ιστορία της είδησης....
Την κατασκευή της μαρίνας του Ναυπλίου μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αποφασίστηκε στη  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Πυργιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νικόλαο Μαντζιούφα, το Δήμαρχο Ναυπλίου κ. Δημήτριο Κωστούρο και τον Λιμενάρχη Ναυπλίου κ. Σ. Μαρίνο, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως καθορίστηκε, το έργο θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εντός του Σεπτεμβρίου θα καταρτιστεί ο φάκελος του έργου για να υπαχθεί στις διατάξεις ΣΔΙΤ, θα δημοπρατηθεί εντός του Οκτωβρίου και θα χρηματοδοτηθεί από το Jessica.
«Η μαρίνα του Ναυπλίου, όπως άλλωστε και η μαρίνα της Μονεμβασιάς, η οποία θα υλοποιηθεί επίσης ως έργο ΣΔΙΤ, θα αποτελέσουν κρίσιμες προσθήκες στο επίπεδο των τουριστικών υποδομών και, σε συνδυασμό με αντίστοιχες υποδομές, όπως το λιμάνι του Γυθείου το οποίο ήδη κατασκευάζεται και έχει ήδη ενταχθεί στους προορισμούς κρουαζιέρας, θα δώσουν νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.