Γιώργος Πάρθημος: Ο Ελληνας ομογενής που δημιούργησε το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου και ξεπουλάει

Στην κορυφή των καινοτομιών βρέθηκε ο Γιώργος Πάρθημος, ο Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία, που δημιούργησε το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου.
Η ιδέα προέκυψε όσο βρισκόταν για διακοπές στην Ελλάδα και ήθελε διακαώς να μάθει το σκορ από ένα ματς στην Αυστραλία. Αυτή η εμμονή του Έλληνα ομογενή να παρακολουθεί την εξέλιξη των αγώνων ήταν η αφορμή για να δημιουργήσει το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου που υπάρχει ήδη στα νέα μοντέλα της τα νέα μοντέλα των Holden, Chervolet, Buik, Cadillac, Vauxhall και Opel.
Ο Γιώργος Πάρθημος βραβεύτηκε ήδη με το βραβείο του καλύτερου ψυχαγωγικού προϊόντος της Αυστραλίας, το iAward. Το εν λόγω βραβείο, απονέμεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Australian
Information Industry Association και αναγνωρίζει πρωτοποριακά προϊόντα στον τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Η εφαρμογή που ανέπτυξε παρέχει στον χρήστη δωρεάν πρόσβαση σε 35.000 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο (στην μπάντα AM/FM αλλά και αποκλειστικά διαδικτυακούς). Σήμερα η εταιρεία miRoamer του Έλληνα ομογενή συνεργάζεται με την Blaupunkt και την Intel για την παραγωγή ιντερνετικών ραδιοφώνων, τα οποία ήδη ενσωματώνονται σε ορισμένα μοντέλα της Mercedes, της Ford, της BMW και της Audi. Με δεδομένη την παγκόσμια τάση των καταναλωτών για οnline υπηρεσίες στο αυτοκίνητο και την ανάπτυξη του ιντερνετικού ραδιοφώνου, η χρήση της συγκεκριμένης συσκευής αναμένεται να διευρυνθεί σε περισσότερα μοντέλα αυτοκινητοβιομηχανιών.
Πώς λειτουργεί
Το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου συνδέεται μέσω Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο και μέσω αυτού στο ίντερνετ. Ο οδηγός επιλέγει από το κεντρικό μενού του στερεοφωνικού τον ραδιοφωνικό σταθμό της αρεσκείας του.
Μόνο για να ονειρεύεσαι στην Ελλάδα!
«Η Ελλάδα είναι χώρα για να ονειρεύεσαι και να εμπνέεσαι» πιστεύει ο ομογενής μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφευρέτης Γιώργος Πάρθημος. Δεν το λέει, αλλά αφήνει να εννοηθεί πως η Ελλάδα δεν προσφέρεται όμως για «υλοποίηση των ονείρων» λόγω έλλειψης υποδομών, επιμονής και πειθαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.