Όταν η ζωή σκίζει …πτυχία

Τον Μάρτιο του 2012, μελέτη του ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) εκτιμούσε ότι η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα επέφερε αύξηση στα έσοδα του δημοσίου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ!
Τον Σεπτέμβριο του 2013, μελέτη του ΙΟΒΕ, εκτιμά ότι το δημόσιο έχασε  210 εκατομμύρια ευρώ από φόρους το 2012, ενώ περισσότερα από 400 εκατομμύρια θα χάσει την χρονιά που διανύουμε, αν επιμείνει στο ισχύον σύστημα επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης!
Τον Μάρτιο του 2012, μελέτη του ΙΟΒΕ, πρότεινε η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης να
συνδυαστεί με επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα πρέπει να χορηγηθεί με γεωγραφικά, οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια σε όσους βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο.
Τον Σεπτέμβριο του 2013, μελέτη του ΙΟΒΕ προτείνει την καταβολή επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ύψους 28 λεπτών ανά λίτρο χωρίς πρόσθετες προϋποθέσεις παρά μόνο να αφορά την πρώτη κατοικία του καταναλωτή και –σε περίπτωση που τεθεί– το εισοδηματικό όριο να μην είναι χαμηλότερο από 80.000 ευρώ.
Στο ερώτημα πότε είχε δίκιο το ΙΟΒΕ, το 2012 ή το 2013, απάντησε η ίδια η ζωή σκίζοντας πτυχία και μεταπτυχιακά.

Βάλια Μπαζού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.