Ένα «καυτό» μυστικό του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Η προειδοποίηση του ΔΝΤ σε περίπτωση που δεν καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που έχει προκύψει…
Ο χρόνος για να καταβληθεί η επόμενη, ενδιάμεση δόση πλησιάζει και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προειδοποιούν: Αν δεν διασφαλισθεί η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος για το 2014 – δηλαδή, αν δεν καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που έχει προκύψει και είναι γνωστό εδώ και καιρό – δεν θα μπορεί να συνεχίσει να “αιμοδοτεί” την ελληνική οικονομία. 
Ο λόγος; Βάσει του καταστατικού που διέπει την λειτουργία του, το Ταμείο συμμετέχει σε αποστολές οι οποίες είναι “καλυμμένες”. Σε αντίθετη περίπτωση, οφείλει, αυτομάτως, να σταματήσει τη
συνδρομή του.
Στην Αθήνα, αλλά και στις Βρυξέλλες είναι γνώστες αυτής της πολύ κρίσιμης λεπτομέρειας, η οποία μπορεί να τινάξει στον αέρα όλη την προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για την αναδιάρθρωση και την διάσωση της οικονομίας της. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο η επόμενη ενδιάμεση δόση φτάνει στα 1,8 δισ ευρώ, τα οποία, αν δεν υπήρχε το ΔΝΤ, θα έπρεπε να εξευρεθούν από άλλες πηγές. Κι επειδή στην Ευρώπη της ύφεσης δεν περισσεύουν, το πιθανότερο είναι ότι θα καλούνταν οι κοινοτικοί εταίροι για να συνδράμουν. Αυτό, όμως, πρακτικά θα συνεπαγόταν νέα επιβάρυνση των προϋπολογισμών τους, κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει σχεδόν αδύνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.