Κ. Λογοθέτης. "Ενίσχυση όλων των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου". Και με τη Μουσική Σχολή κύριε;

Άλλο ένα απόσπασμα από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ή αλλιώς τις προγραμματικές δεσμεύσεις, όπου ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης, λίγο πριν μας πάρει μια αγκαλιά, και με την απόφαση να μας κοιτάει όλους στα μάτια, μεταξύ άλλων είχε δεσμευτεί για τον Πολιτισμό, και την ενίσχυση όλων των τμημάτων του ενιαίου Πνευματικού Κέντρου / Προμηθέα.
Μεταξύ αυτών, και ίσως το πιο επιτυχημένο τμήμα μαζί με τη Φιλαρμονική, τη Μουσική Σχολή.
Σε ένα τμήμα που φοιτούν άνω των 250 μαθητών, και που έχει αναδείξει σημαντικούς καλλιτέχνες, ερμηνευτές και μουσικούς, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και μέλη του ΔΣ του Προμηθέα, έχουν βαλθεί μέσα από τις ήξεις αφήξεις, από την αναποφασιστικότητα, από την ασχετοσύνη και από το συνεχές τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του προέδρου Ν. Λόη, να το διαλύσουν και να το κλείσουν.
Βέβαια, δεν πιστεύω ότι θα γίνει, γιατί κάθε φορά που το L1 θυμίζει τον αριθμό των ψηφοφόρων
που ανήκουν σε κάποιο χώρο όπως εν προκειμένω ο Προμηθέας, ξαφνικά ο δήμαρχος βρίσκει τις λύσεις, αφού είναι πολλά τα άνω των 750 ψηφαλακίων που εμπλέκονται στη μουσική σχολή.
Πάντως για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης αναδεικνύει και πάλι την έννοια του "ο βασιλιάς είναι γυμνός", και του βασικού προβλημάτος του, που δεν είναι τίποτα άλλο από τις επιλογές των συνεργατών του (όχι μόνο στο Προμηθέα, αλλά παντού).
Όπως αναφέρεται σε αρθογραφία από τον Δ. Καραπατά για τα πρόσφατα τεκταινόμενα:
Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, στην καθοριστική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Προμηθέα, στην οποία έπρεπε να ληφθεί απόφαση για την συνέχιση της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας της μουσικής σχολής και της φιλαρμονικής (πανθομολογούμενη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας), οι κομματοπροβαλλόμενοι «διανοητές» του Κώστα Λογοθέτη το έκαναν και πάλι το θαύμα τους, αφού ενώ θα έπρεπε να είναι ενημερωμένοι μιας και το θεματολόγιο της συγκεκριμένης συνεδρίασης τους είχε τεθεί υπόψιν πολλές ημέρες πριν, εκείνοι πνιγμένοι στο χείμαρρο της ανεπάρκειας τους, όχι μόνο δεν προσκόμισαν καμία εφαρμόσιμη λύση, αλλά εντελώς απροσχημάτιστα, δεν στήριξαν τη λύση που πρότεινε ο πρόεδρος του Προμηθέα Νίκος Λόης.
Μια λύση, η οποία είναι βασισμένη πάνω στο μοντέλο που ήδη έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο δήμο της Καλλιθέας, από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη.
Μάλιστα, μέσα σε μια ατμόσφαιρα οχλαγωγίας και αντεγκλήσεων που δημιούργησαν οι σπουδαιοθεσίτες του Κώστα Λογοθέτη, προσπάθησαν με παραδοξολογίες και μιλώντας περί όνου σκιάς να αποπροσανατολίσουν το πόπολο, δημιουργώντας αλληλοσπαρακτικές καταστάσεις για ένα θέμα που είναι ζέον και απασχολεί σοβαρά εκατοντάδες γονείς.
Το αλλόκοτο αυτό σκηνικό που είναι επικίνδυνο για την πολιτική ομαλότητα, παρακολούθησαν από κοντά και έμπλεοι οργής περίπου 80 γονείς και εξέφρασαν την αντίθεση τους μαζικά σε αυτά που λάμβαναν χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου, λέγοντας χαρακτηριστικά μερικοί εξ αυτών πως με αυτά που κάνετε δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας στις προσεχείς εκλογές.
Τα πολιτικά αστροπελέκια του Κώστα Λογοθέτη έδειξαν πως είναι σφόδρα ενοχλημένα με την παρουσία τόσου κόσμου (αλήθεια τι ήθελαν να κρύψουν;) και για αυτό τον λόγο εξαπέλυσαν ομοβροντία πυρρών κατά του Νίκου Λόη, μέσα σε ένα ντελίριο πανικού (φοβούμενοι αντιδράσεις σε μια πιθανή απόρριψη της λύσης) ζήτησαν και πέτυχαν την αναβολή της συζήτησης με το αιτιολογικό πως δήθεν θα πρέπει να ενημερωθούν διεξοδικά.
Βεβαίως, το μήνυμα που εξέπεμπαν αδιάκοπα τα στελέχη του Κώστα Λογοθέτη, ήταν προδήλως ορατό, πως βιάζονταν να ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για να εκφωνήσουν τον επικήδειο της μουσικής σχολής, ώστε να πεταχτούν εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς στο δρόμο! Τώρα, αν εξακολουθούν να επιθυμούν τα παιδιά τους να θέλουν να συνεχίσουν την μουσική παιδεία, τότε εκ των πραγμάτων να τα οδηγήσουν εκών άκων στα ιδιωτικά ωδεία.
Κι ενώ οι εν λόγω καταρρακωμένες πολιτικές υπάρξεις ρημάζουν συστηματικά τον τόπο και τηρούν θωπευτική στάση για ένα ακόμη σοβαρό θέμα, στην αντίπερα όχθη, οι σύμβουλοι του Προμηθέα που έχουν προταθεί από τις παρατάξεις των Γιώργου Γκιώνη και Παύλου Παύλου, ενώ θα είχαν πολιτικό όφελος από το κλείσιμο της μουσικής σχολής και της φιλαρμονικής, εντούτοις στηρίζουν με θέρμη την λύση που πρότεινε ο πρόεδρος του Προμηθέα Νίκος Λόης για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.
Τα μαντάτα της Παρασκευής έχουν κάνει τον γύρο της πόλης και έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο κατά των στελεχών του Κώστα Λογοθέτη, αλλά και κατά του ιδίου του δημάρχου, που ολιγωρεί δεν αποστασιοποιείται και δρα μ’ αυτόν τον τρόπο «καρμπόν» μαζί τους.

Ας ελπίσουμε ότι άμεσα θα πρυτανεύσει η λογική, και ότι επιτέλους θα αφήσουν τον Πρόεδρο του Προμηθέα Νίκο Λόη, να κάνει σωστά τη δουλειά του και να συνεχιστεί αδιάκοπα η μουσική σχολή.  

5 σχόλια:

  1. Όλοι όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό είναι πολύ εξοργισμένοι με τα όσα συμβαίνουν στο πνευματικό κέντρο από ορισμένους που θέλουν να κλείσουν με το έτσι θέλω τη μουσική σχολή και να πετάξουν εκατοντάδες παιδιά στο δρόμο. Ας μην το διανοηθούν γιατί θα βρουν πολιτικά αντίθετους την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλήθεια αυτή την επανάσταση δεν την είδαμε από τους ίδιους ανθρώπους που έχουν σηκώσει παντίερα κατά της μουσικής σχολής, να γίνεται και στο δημοτικό συμβούλιο όταν είχε έρθει το θέμα για την έναρξη ή μη του διαλόγου για την πρόταση του καζίνου να μετατραπεί η κοινοπραξία σε Α.Ε. Εκεί δεν περνάει το ζοριλίκι έτσι; Μόνο στα παιδιά και στους γονείς τον μάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ali mia apodixi pos to programa toy logotheti itan mono gia na exapatisi ton kosmo kai meta na kani alla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να πάρει θέση άμεσα και ο πολύ έμπειρος στα θέματα του πολιτισμού Μιχάλης Δρίτσας για να γλυτώσουμε την μουσική σχολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. einai pio eykolo na grapsi kapios piaes desmeysis toy exei ylopoihsei o Logothetis para poies den exei kanei praxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.