Ποιός εργάζεται πραγματικά για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι;

Άρθρο της εφημερίας "Αλλαγή στο Λουτράκι"
Η απάντηση είναι γνωστή, εδώ και, περίπου, μια δεκαετία: Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού, με μπροστάρη το Δ. Καραπατά. 
Ας δούμε όμως και τις ενέργειες που έχουν γίνει, και ας διαχωρίσουμε την πραγματική από την φανταστική εικόνα.

Η Δημοτική αρχή Γκιώνη, με όλες τις ενέργειες που αναφέρονται παρακάτω, ήταν αυτή που συνέβαλε, αποφασιστικά, προς τη σωστή κατεύθυνση, όλων των πολυετών ενεργειών της Πρωτοβουλίας Πολιτών. Διέβλεψε ότι ο Προαστιακός στο Λουτράκι θα συντελέσει στην κατακόρυφη αύξηση της επισκεψιμότητας, με παράλληλη άνοδο της τοπικής επιχειρηματικότητας, προσδίδοντας πολλαπλά οικονομικά, και όχι μόνο, οφέλη, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας: Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν:
• Έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ, προς το Δήμαρχο, στις 15/2/2007, σχετικά με την αίτηση που είχαν υποβάλει 1054 κάτοικοι περιοχής Λουτρακίου, για την κατασκευή Σιδηροδρομικού Σταθμού του Προαστιακού, στον Ισθμό.
• Έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ, προς το Δήμαρχο, στις 1/3/2007, με το οποίο ορίστηκε συνάντηση, ώστε να συζητηθούν θέματα, σχετικά με τη λειτουργία του Προαστιακού, στο τμήμα Ισθμός-Λουτράκι.
• Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (244/21-6-2007), για τον καθορισμό θέσης Σταθμού Ο.Σ.Ε., στην οδό Παπανικολάου.
• Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (245/21-6-2007), για την κατασκευή του σιδηροδρομικού κλάδου Ισθμός-Λουτράκι, για τη σύνδεση με τη σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (Σ.Γ.Υ.Τ.) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.
• Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (101/26-3-2008), με την οποία εκφραζόταν, ομόφωνα, θετικά, επί της οριστικής μελέτης χάραξης του Σ.Σ. Ισθμού, που υποβλήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ. Η μελέτη, έπειτα από εισήγηση της Τ.Υ., πρότεινε τα παρακάτω:
Α) Δημιουργία δεκαπλάσιου αριθμού θέσεων στάθμευσης.
Β) Πρόβλεψη ειδικού χώρου, για ΤΑΧΙ.
Γ) Δυνατότητα δημιουργίας σταθμού ΚΤΕΛ, κοντά στο Σ.Σ.
Η απόφαση στάλθηκε στην ΕΡΓΟΣΕ, στις 8/4/2008.
• Έγγραφο από το Γραφείο Δημάρχου, προς την ΕΡΓΟΣΕ, στις 5/7/2008, στο οποίο επισυνάπτονται τεχνικές εκθέσεις και σχέδια προτάσεων, για χωροθέτηση Σ.Σ. μέσα στο Λουτράκι, στο νέο Γ.Π.Σ., καθώς και τη χωροθέτηση του Σ.Σ. Ισθμού, για τη μεταβίβαση στη Σ.Γ.Υ.Τ Αθήνα - Κόρινθος – Πάτρα. Μια τεχνική έκθεση, η οποία είχε χρηματοδοτηθεί από τη ΔΑΕΤ, ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ «ΣΥΡΤΑΡΙ» ΠΟΥ – κατά τον Κ. Λογοθέτη – «ΑΠΛΩΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ»… Συνημμένα, αποστέλλονται και οι σχετικές Αποφάσεις του Δ.Σ του Δήμου.
• Στις 8-10-2009, μπαίνει θέμα στο Δ.Σ: «Εξέταση αιτήματoς oκτώ (8) δημoτικώv συμβoύλωv, για λήψη απόφασης, περί τρoπoπoίησης τωv υπ’ αριθμ. 245/21.06.2007 και 101/26.03.2008 απoφάσεωv Δημoτικoύ Συμβoυλίoυ, περί καθoρισμoύ θέσης σταθμoύ τoυ ΟΣΕ στo Λoυτράκι και επί της oριστικής μελέτης χάραξης τoυ σιδηρoδρoμικoύ σταθμoύ Iσθμoύ της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.». Αποφασίστηκε, το τέρμα τoυ Πρoαστιακoύ να είναι ακριβώς πριv από τη γέφυρα της oδoύ Αιγαίoυ, να γίνει στάση, στη διασταύρωση με την οδό Παπανικολάου και διατήρηση τoυ σταθμoύ στη θέση Παράδεισος Ισθμού, όπως σαφώς αναφέρεται στην 245/2009 απόφαση του Δ.Σ.
Τι έκανε, εδώ και 3 χρόνια, η Δημοτική Αρχή Λογοθέτη; Ενέργειες οι οποίες, μάλλον, έχουν στόχο να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες, να συνδεθεί το Λουτράκι με τον Προαστιακό: Καταρχήν, προσπάθεια απαξίωσης της πολυετούς εμπειρίας, της Πρωτοβουλίας των Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι.
Δηλώσεις επί δηλώσεων του Δημάρχου, στα Μ.Μ.Ε., με τις οποίες είναι φανερό ότι αγνοεί (;) ή δεν θέλει (;) να υλοποιήσει τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 2-8-2013, και σε ερώτηση του Γ. Γκιώνη, για τη στάση Προαστιακού στην περιοχή Παράδεισος, απάντησε, άκουσον-άκουσον, ότι δεν το ξέρει…
Σφυρίζει, λοιπόν, κλέφτικα ο κ. Λογοθέτης, όπως λένε και στο χωριό του, για ένα ακόμη σημαντικό θέμα του Τόπου, λοξοκοιτάζοντας και την πλάτη του κ. Τατούλη, για να δει αν μπορεί να σηκώσει ακόμα ένα «βάρος» του Δήμου μας…..

Του Γιάννη Μαυροειδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.