Η «Ιστορική Αλήθεια» δεν είναι ούτε ιστορική ούτε αλήθεια...

Εάν κάποιος επιθυμεί πραγματικά να εμβαθύνει στην έννοια του έθνους και της εθνικής ταυτότητας είναι απολύτως αναγκαίο να κάνει διαγραφή σε όλες τις μνήμες του.
Οτιδήποτε έχει διδαχτεί ή πληροφορηθεί στην ως τώρα ζωή του ή την μαθητεία του σε σχολεία, σχολές και ιδρύματα είναι χαλκευμένο στην βάση του.
Το ίδιο χαλκευμένη είναι η πληροφορία που παρέχεται ή αναπαράγεται σε οποιαδήποτε μορφή από το σύνολο των ΜΜΕ.
Η γραπτή ιστορία απηχεί τις απόψεις των συγγραφέων της και αυτοί με την σειρά τους τις απόψεις των
χορηγών τους. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση του αναγνώστη από τα γεγονότα, τόσο πιο προκλητικά ψέματα μπορούν να περάσουν ως ιστορικές αλήθειες.
Η συγκέντρωση λόγου χάριν του χρήματος σε 100 οικογένειες μπορεί να είναι κάτι το τυχαίο για μερικούς.
Η συγκέντρωση όμως του χαρακτήρα της πληροφορίας σε 2 “οργανισμούς” μόνο τυχαία δεν φαίνεται να είναι. Εμπειρικά, όταν για κάποιο πρόσωπο ή γεγονός υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, η κρατούσα άποψη είναι η λιγότερο πειστική.
Η “Ιστορική Αλήθεια” δεν είναι ούτε ιστορική ούτε αλήθεια. Η λογική είναι το απόλυτο εργαλείο ανάλυσης και η κριτική σκέψη η προσφορότερη μέθοδος ερμηνείας ή/και ανάπλασης.

logiosermis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.