Γιατί η εκδίκαση για την πτώχευση του λαϊκού αγωνιστή Πέτρου Κωστόπουλου έγινε στον Πειραιά;

Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε από τον πιστωτή στα δικαστήρια του Πειραιά και όχι της Αθήνας όπου υπάγεται η πρώην «ναυαρχίδα» του ομίλου Κωστόπουλου, ΙΜΑΚΟ, με το αιτιολογικό ότι στον Πειραιά (επί της οδού Κολοκοτρώνη) εδρεύει η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και Σ ΕΕ». Εξαιρετικό σενάριο.
Έχουμε αφήσει τον κολοσσό (ΙΜΑΚΟ) ως κέλυφος, πιο άδειο και από στρουφουλίδι σε παραλία του Ιονίου, έχουμε το “τσικό” στον Πειραιά (άκου Ετερόρυθμος ο γίγας Πέτρος…) και ρίχνουμε εκεί την απόφαση.
Γιατί όμως στον Πειραιά;
Προφανώς για λόγους αισθηματικούς. Ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι ο εκφραστής της γενιάς “είμαι
εκσυγχρονιστής και φανατικός Ολυμπιακός”. Σε κάθε ευκαιρία τονίζω ότι είμαι Ολυμπιακός, ολόκληρος ο εκσυγχρονισμός γίνεται Ολυμπιακός και αποκτά σπουδαία πελατεία.
Το λιμάνι έχει άλλη ψυχολογία για κάποιον που είναι “Ολυμπιακός”.
Το ότι ο γίγας Πέτρος απετέλεσε τον θαυματοποιό που μεταμόρφωσε τον Σημίτη από Γκόλουμ σε Mainstream ηγέτη και τον εκσυγχρονισμό από συμμορία ρουφιάνων και απατεώνων σε Life Style, είναι απόλυτα συμπτωματικό.
Όπως και το ότι ο πατέρας του Κώστα,  Γιώργος Σημίτης, συνεργάτης του αρχηγού των Ελλήνων ναζί επί κατοχής που μεταμορφώθηκε σε αντιστασιακό μέσα σε μία νύχτα, διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Όπως είναι εξ’ ίσου συμπτωματικό ότι στο δικηγορικό γραφείο Σημίτη ιδρύθηκε η Ιντρακομ. Αγκαλιάστηκε η Siemens. Όλη η παρέα των Γερμανοκίνητων ευεργετών. Μία μαγική συνάντηση των μεγάλων επιτυχιών του Σημίτη με τον αέρα του λιμανιού δρόσισε τα δικαστήρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.