Παρέμβαση εισαγγελέα για τη δήλωση Καμμένου σε 20 λεπτά…Παρέμβαση για τις πρακτικές της «Ελληνικός Χρυσός»;

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελου Μαδεμλή προκάλεσαν τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου στο περιθώριο της ΔΕΘ περί «λιντσαρίσματος του Χρήστου Πάχτα».
Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».
Από την κατά τ΄άλλα δικαιολογημένη παρέμβαση, ανακύπτουν πάντως σημαντικότατα ερωτήματα, τα
οποία επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Στην πραγματικότητα οι Αρχές της χώρας βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος, αφού η ουσία του θέματος δεν είναι η -ομολογουμένως ακραία- δήλωση Καμμένου, αλλά η επί σειρά ετών πολιτική του Χρήστου Πάχτα, ο οποίος ως δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής αποδέχεται τις πρακτικές της εταιρίας εξόρυξης μεταλλευμάτων «Ελληνικός Χρυσός», οι οποίες, όπως καταγγέλλεται προκαλούν ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά στην περιοχή, ενώ είναι εκείνος ο οποίος ως υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη έδωσε χαριστικά τον χρυσό της Χαλκιδικής σε εταιρία συμφερόντων του Γιώργου Μπόμπολα.
Το θέμα με την «Ελληνικός Χρυσός» το έχουμε αναδείξει πολλάκις στον «Λόγιο Ερμή» με αναλυτικές αποκαλύψεις, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

Η ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου

«Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου.

Το ΠαΣοΚ, στα πλαίσια της συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία και τους εργολάβους που τους στηρίζουν, αίρει τη διαγραφή Πάχτα. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, κατά τη συγκυβέρνηση, μπορούν να συνεχίζουν να πίνουν αρσενικό για να μη θιχθούν τα συμφέροντα της κομπίνας της εξόρυξης χρυσού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.