Spiegel: Αποκαλυπτικό έγγραφο Bundesbank – Καλεί Σόιμπλε για νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας

Αποκαλυπτικό των προθέσεων της Bundesbank είναι το έγγραφο, που δημοσιεύει σήμερα στην ιστοσελίδα του το περιοδικό "Spiegel", καθώς η κεντρική τράπεζα καλεί τον υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε να δεσμεύσει με νέο πακέτο στήριξης την Ελλάδα.
Παρότι οι αναλυτές της Bundesbank αποκρούουν κάθε ενδεχόμενο για κούρεμα του ελληνικού χρέους, αξιολογούν ότι η χώρα μας θα χρειαστεί εκ νέου πακέτο διάσωσης και προτείνουν στον Βόλφανγκ Σόιμπλε να ρίξει την πρόταση στο τραπέζι των Βρυξελλών μετά τις γερμανικές εκλογές και να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να μπουν στην συζήτηση το αργότερο στις αρχές του 2014.
Κι όλο αυτό, γιατί κρίνουν ότι ότι από την "αποτυχία" των αριθμών στο ελληνικό πρόγραμμα
κινδυνεύει η ευρωζώνη.
Όσο για την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που εκτελεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οι αναλυτές της Bundesbank την αξιολογούν απλώς "ικανοποιητική", αλλά εκφράζουν "σημαντικές αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της (σ.σ. της κυβέρνησης) να εφαρμόσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.