Βόμβα. Παραβατική, Αυθαίρετη και Αντίθετη με τις Αποφάσεις του Δ.Σ η τοποθέτηση των πλαστικών κώνων

Σ.Σ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩΘΙ την ομόφωνη απόφαση 75 του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λ-Π και την Μελέτη-Εισήγηση αρ. 3 για την Κυκλοφοριακή Ρύθμιση της Ελ. Βενιζέλου, η οποία ποτέ δεν ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (άρα παραβατική και παράνομη η εφαρμογή), και προέβλεπε άλλα από αυτά που έγιναν (άρα αυθαίρετη και καταχρηστική). 
Σ.Σ. κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, εάν δεν το καταγγείλετε στα αρμόδια όργανα, είστε συνένοχοι και συμμέτοχοι της αυθαιρεσίας. 
Για μια ακόμη φορά, ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης και οι συνεργάτες τους λειτουργούν παράνομα, παραβατικά και αυθαίρετα, μη τηρώντας τα προβλεπόμενα του νόμου.
Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας (απόφ. 75/24 Ιουλίου, 2012 - δείτε κάτωθι), καθώς και την μελέτη εισήγηση αρ. 3 του Σ. Κωνσταντινίδη προς τον τότε αντιδήμαρχο πολεοδομίας Σ. Νικολάου, προχώρησαν σε μονομερή και διαφορετική εφαρμογή, χωρίς καν να έχει έρθει το θέμα προς
συζήτηση η απόφαση του συμβουλίου της Δ.Κοινότητας Λ-Π στο δημοτικό συμβούλιο (όπως προβλέπεται από το Καλλικράτη).
Επιπλέον, ο δήμαρχος και οι όποιοι άλλοι αποφάσισαν να προβούν σε εγκατάσταση πλαστικών κώνων και διαχωριστικών, εκτός του ότι επέλεξαν την χειρότερη εποχή για να το κάνουν, έχοντας ήδη δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ορυμαγδό παραπόνων και καταγγελιών, ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ καν την απόφαση, αφού αυτή μεταξύ άλλων:
--  Δεν προβλέπει εγκατάσταση διαχωριστικών στην κεντρική Πλατεία, στους Καταρράκτες, στο ΣΠΑ και στην Καραϊσκάκη, άρα η τοποθέτηση τους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ.
-- Προβλέπει την πρότερη διαμόρφωση εσοχών σε συγκεκριμένα σημεία των πεζοδρομίων για προσωρινή στάθμευση λεωφορείων, ούτως ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία, άρα η μη σωστή εφαρμογή της απόφασης, είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.
-- Προβλέπει την δημιουργία χώρων στάθμευσης μήκους 10 μέτρων στην αρχή των καθέτων οδών της Ελ. Βενιζέλου, με κατεύθυνση προς το ΣΠΑ, με σκοπό την προσωρινή στάθμευση και εξυπηρέτηση της τροφοδοσίας των καταστημάτων, κάτι που δεν έγινε, άρα ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η τοποθέτηση.
-- Προβλέπει την αυστηρή τήρηση των κανονισμών ωρών λειτουργίας τροφοδοσίας, για την εύρυθμη εφαρμογή του μέτρου, κάτι που δεν έγινε, άρα και πάλι η τοποθέτηση είναι εντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Ως πρώην πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Λ-Π, καταγγέλω την αυθαιρεσία και την παραβατική πρακτική του δημάρχου Κ. Λογοθέτη και των συνεργατών του που συνετέλεσαν στην εφαρμογή αυτής της απόφασης και στην αυθαίρετη τοποθέτηση, και ζητώ από την νυν πρόεδρο του συμβουλίου να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου, με σκοπό την προσφυγή στα αρμόδια όργανα.

Γεώργιος Δ. Μπάκος

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Λ-Π ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Δ/νση: Ιάσoνος 1, 20300 Λουτράκι
Τηλ: 2744360112
Φαξ: 2744067978
e-mail: info@loutraki.gr
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας αριθ. 12  της 24ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2012
Αριθμός Απόφασης 75
ΘΕΜΑ 6ο : Εισήγηση για την κυκλοφοριακή ρύθμιση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και Γ. Λέκκα από την Μ. Αλεξάνδρου έως και το Ξενοδοχείον ΄΄ΚΑΡΕΛΕΙΟΝ΄΄.
Στο Λουτράκι και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθ. Αντιστάσεως) σήμερα την 24η του μηνός Ιουλίου , του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 19:00, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας, μετά την υπ' αριθ. 16073/19-07-2012 πρόσκληση του Αντιπροέδρου, κ. Μαρίνη Αριστείδη, η οποία νόμιμα και εμπρόθεσμα επιδόθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/07-06-2010), περί ‘’Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης’’, σε κάθε ένα Σύμβουλο και τον Δήμαρχο κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ Δ. Κωνσταντίνο, ο οποίος ήταν απών, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης .
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι επί συνόλου έντεκα (11) μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας βρέθηκαν παρόντα δέκα ( 10 ), ο κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Π α ρ ό ν τ ε ς: 1. Μπάκος Γεώργιος- Πρόεδρος 2.Μαρίνης Αριστείδης - Αντιπρόεδρος 3. Κάχρου - Λογοθέτη Μαρία 4. Κουρούκλη Ανδριάνα 5. Κανάκης Δημήτριος 6. Χαβδούλας Ηλίας 7. Φιλιάνδρα Στεφανία- Όλγα 8. Παντελέων Κωνσταντίνος 9.Φόρτης Αθανάσιος 10. Θυμής Νικόλαος
Α π ό ν τ ε ς: 1. Λογοθέτη Σοφία αν και κλήθηκε νόμιμα.
Επί του 6ου θέματος της ημερήσιας διάταξης ο κ. Πρόεδρος έθεσε υπόψη των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας τον οικείο φάκελο, στον οποίο περιλαμβάνονται τα εξής:
1. Την από 28/6/2012 Τεχνική Έκθεση –Εισήγηση του κ. Αντιδημάρχου Πολεοδομίας –Τ.Υ. & Ενέργειας Νικολάου Σπυρίδων η οποία έχει ως ακολούθως:
΄΄ Η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου αποτελεί τον κεντρικό άξονα της πόλης του Λουτρακίου και δέχεται μεγάλες πιέσεις, τόσο λόγω της κυκλοφορίας όσο και λόγω της ζήτησης για στάθμευση. Η οδός είναι φυσική συνέχεια της εισόδου της πόλης οπότε επιβαρύνεται με όλη την υπεραστική κυκλοφορία που εισέρχεται και εξέρχεται από το Λουτράκι. Αποτελεί, ταυτόχρονα, κεντρικό εμπορικό άξονα και συνεπώς οι κινήσεις είναι πολλές τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και τους επισκέπτες, τα οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων καθώς και τα λεωφορεία που διέρχονται από εκεί.
Το μήκος της οδού από την Μ. Αλεξάνδρου ως και το ξενοδοχείο ΚΑΡΕΛΕΙΟΝ είναι περίπου 1.200 μ. Το πλάτος της οδού ( από κράσπεδο σε κράσπεδο) είναι περίπου 10 μέτρα σχεδόν σε ολόκληρο το μήκος της. Ο δρόμος λειτουργεί ως διπλής κατεύθυνσης και τα οχήματα σταθμεύουν και στις δύο πλευρές παρόλο που έχει τοποθετηθεί σήμανση που απαγορεύει τη στάθμευση στη μία πλευρά της οδού.
Για πολλές ώρες της ημέρας παρουσιάζονται μεγάλοι κυκλοφοριακοί φόρτοι ενώ η ανεξέλεγκτη επί της ουσίας στάθμευση (κάποιες φορές με « διπλοπαρκαρίσματα») απομειώνει το πλάτος κυκλοφορίας της οδού με αποτέλεσμα να εμφανίζεται συμφόρηση η οποία οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις, ατμοσφαιρική επιβάρυνση, θόρυβο και εκνευρισμό, υποβαθμίζοντας, δηλαδή, γενικά την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος και της εικόνας του κέντρου καθώς και την ποιότητα ζωής. Παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του οικονομικού- εμπορικού κέντρου της πόλης.
Για τη βραχυπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος προτείνεται η παρακάτω παρέμβαση:
Επιτρέπεται η στάθμευση μόνο στο ρεύμα εξόδου από το Λουτράκι όπου και ενδεικτικά θα προβλεφθούν και θέσεις προσωρινής στάθμευσης των λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων και την καθολική απαγόρευση της στάθμευσης στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη.
Το υπόλοιπο του πλάτους του οδοστρώματος θα οριοθετηθεί με πλαστικούς κώνους ώστε να προκύψει μια λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3,75 – 4,00 μέτρα.
Σχετικά με το ζήτημα της τροφοδοσίας των καταστημάτων της πόλης , προτείνεται να λειτουργήσει ως εξής:
Στην αρχή των καθέτων οδών επί της Ελευθερίου Βενιζέλου και με κατεύθυνση προς Υδροθεραπευτήριο , οι οποίες είναι άνοδοι, οριοθετείται αμέσως δεξιά χώρος στάσης( μήκους 10 μ.) για τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας των καταστημάτων και κατά τις ώρες που προβλέπεται η τροφοδοσία (για όλο το 24 ωρο) από τον κανονισμό λειτουργίας κ.χ..πεζοδρόμων-πλατειών Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων΄΄.

Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του .
ΟΜΟΦΩΝΑ
Εισηγείται για την κυκλοφοριακή ρύθμιση της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και Γ. Λέκκα από την Μ. Αλεξάνδρου έως και το Ξενοδοχείον ΄΄ΚΑΡΕΛΕΙΟΝ΄΄.
Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 75/2012.

Ο Πρόεδρος Τα Μέλη
(έπονται υπογραφές)
Ακριβές Αντίγραφο
Λουτράκι 26/07/2012
Ο Πρόεδρος Δ. Κ.
-------------------------------------------------------------------------------------

1 σχόλιο:

  1. ο γνωστός, καλός, Λογοθέτης. Και εμείς νομίζαμε μόνο στο θέμα του προαστιακού και της μαρίνας δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η δημαρχάρα μας. Εύγε κ. Μπάκο που μας ξεστραβώνεται και ρίχνετε φως σε άλλη μια σκοτεινή επιλογή του κ.Λογοθέτη. Πάντως νομίζουμε πως δεν είναι οι μόνες αποφάσεις που δεν υλοποιούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.